Κόσμος|05.08.2023 17:08

Εταιρεία πλήρωσε κατά λάθος... 367 φορές πρώην εργαζόμενο της - Πώς συνέβη

Newsroom

Ένας άνδρας από την Ουγγαρία έγινε για λίγο πλούσιος, καθώς ο πρώην εργοδότης του τον πλήρωσε κατά λάθος 367 φορές!

Ο άνδρας που δεν έχει κατονομαστεί, εργάστηκε για λίγο σε μια εταιρεία στην πόλη Kaposvar, αλλά η απασχόλησή του τερματίστηκε πριν τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.

Για το σύντομο πέρασμά του θα κέρδιζε 92.549 φιορίνια, που αντιστοιχούν σε 238 ευρώ, αλλά ο εργοδότης του, τον πλήρωσε κατά λάθος 367 φορές.

Ο άνδρας είχε δώσει έναν αυστριακό τραπεζικό λογαριασμό, οπότε ο μισθός έπρεπε να καταβληθεί σε ευρώ. Μόνο που αντί να μετατρέψουν τα φιορίνια σε ευρώ του έστειλαν 92.549 ευρώ.

Μόλις η εταιρεία διαπίστωσε το λάθος που είχε συμβεί επικοινώνησε με τον πρώην υπάλληλό της και του ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα. Ωστόσο, ο άνδρας αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλέον πρόσβαση στον αυστριακό τραπεζικό λογαριασμό.

Σε έρευνα που ακολούθησε από την διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε σηκώσει περίπου 15.500 ευρώ σε μετρητά από τον αυστριακό λογαριασμό του μέσω ενός ΑΤΜ στη νότια Ουγγαρία και τα μετέφερε σε έναν άλλο τραπεζικό λογαριασμό.

Με τη βοήθεια της εισαγγελίας της περιφέρειας Kaposvar, η εταιρεία κατάφερε να παγώσει τον αυστριακό τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου και να φροντίσει να ανκτήσει μέρος των χρημάτων. Σύμφωνα με το Hvg.hu, έχει ανακτήσει μέχρι στιγμής περίπου 72.000 ευρώ, αλλά ελπίζει ότι τελικά θα λάβει και τις άλλες 22.000 ευρώ που παραμένουν στον λογαριασμό του πρώην εργαζόμενου της. 

εργαζόμενοςΟυγγαρίαειδήσεις τώραεταιρεία