Κόσμος|05.08.2023 10:48

Πολεμικές εικόνες σε giveaway στο Μανχάταν: Streamer μοίραζε κονσόλες παιχνιδιών και οι θαυμαστές του προκάλεσαν χάος

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πολεμικές εικόνες σε giveaway στο Μανχάταν (AP)

Προβλήματα με τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ αντιμετωπίζει streamer  αθώς σε giveaway που διοργάνωσε σε πάρκο της Νέας Υόρκης εκτυλίχθηκαν εικόνες χάους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μάντρεϊ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο streamer βιντεοπαιχνιδιών, Κάι Σενάτ, τέθηκε υπό κράτηση και είναι πιθανό να του απαγγελθούν κατηγορίες για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις υποκίνησης ταραχών και παράνομης συνάθροισης.

Ο 21χρονος είχε απομακρυνθεί από την περιοχή για την ασφάλειά του μετά την κάθοδο χιλιάδων, νεαρών στην Union Square του Μανχάταν το απόγευμα της Παρασκευής. Συνολικά συνελήφθησαν 65 άτομα. Τριάντα από αυτούς ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Χάος στο Μανχάταν

Οι νεαροί τέθηκαν υπό κράτηση αφού πέταξαν μπουκάλια, πυροτεχνήματα, πέτρες και δοχεία με μπογιά που είχαν κλέψει από ένα εργοτάξιο στο πάρκο.

Από το χάος που προκλήθηκε τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. «Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, μας συνέθλιψαν», είπε ο ένας, προσθέτοντας ότι τον χτύπησαν με «πολλαπλά αντικείμενα».

Την Τετάρτη, ο Σενάτ ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Twitch ότι θα διοργανώσει ένα event με δώρα κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, υπολογιστές, πληκτρολόγια, καρέκλες gaming, ακουστικά και άλλα αντικείμενα. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, το βίντεο είχε περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές.

Η εκδήλωση υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε στις 4 μ.μ., αλλά από τις 3 μ.μ. το πάρκο είχε γεμίσει, ανέφερε το NBC New York. Μάλιστα, δεν είχαν λάβει καμία άδεια για την διεξαγωγή της.

Σε βίντεο φαίνονται εκατοντάδες άνθρωποι να έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο το απόγευμα της Παρασκευής. Κάποιοι τσακώνονται και άλλοι στέκονται πάνω σε αυτοκίνητα. Αστυνομικοί με πολιτικά και ένστολοι διακρίνονταν γύρω από το πλήθος και κάποια στιγμή ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.

Ένας 16χρονος, που συστήθηκε ως Ροντρίγκο, είπε ότι ήταν θαυμαστής του influencer και πήγε στην εκδήλωση  ελπίζοντας να κερδίσει χρήματα ή ίσως μια κονσόλα.

ειδήσεις τώραstreamingχάοςΔικαιοσύνηΝέα Υόρκη