Κόσμος|06.08.2023 11:06

Ψάχνετε μία εναλλακτική δουλειά; Αναζητούνται δύο άτομα για να μετρούν φώκιες σε απομακρυσμένο νησί

Newsroom

Ψάχνετε μήπως μια εναλλακτική δουλειά; Ένα ίδρυμα προστασίας της άγριας ζωής αναζητά προσωπικό για να ζήσει σε ένα απομακρυσμένο νησί όπου θα μετρούν τις φώκιες για την ετήσια έρευνά του.

Οι εθελοντές θα μετακομίσουν προσωρινά στο Calf of Man, στα ανοικτά της νότιας ακτής της Νήσου Μαν, για εννέα εβδομάδες για να διεξάγουν την ετήσια έρευνα για τις φώκιες, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τον πληθυσμό των ζώων.

Το Manx Wildlife Trust αναφέρει ότι χρειάζεται δύο «ενθουσιώδεις εθελοντές» για τη διεξαγωγή της έρευνας διάρκειας 11 εβδομάδων, η οποία περιλαμβάνει δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση της ανάλυσης των δεδομένων των ευρημάτων.

Τα καθήκοντα των «παρατηρητών»

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές, με τα καθήκοντα να περιλαμβάνουν καθημερινές επισκέψεις σε περιοχές που γεννιούνται οι φώκιες για να μετρηθεί ο αριθμός των γεννήσεων και τη φωτογράφηση κάθε ενήλικης φώκιας, καθώς και κάθε μικρού με τη μητέρα του.

Οι εθελοντές, στους οποίους θα παρέχεται διαμονή στο νησί, θα είναι επίσης υπεύθυνοι για την καταγραφή του αναπτυξιακού σταδίου των νεογνών φώκιας και την παρακολούθηση του ποσοστού θνησιμότητάς τους.

Πολύ πλούσια η υδάτινη πανίδα του νησιού

Η δρ Lara Howe, υπεύθυνη για τη θαλάσσια ζωή στο Manx Wildlife Trust, δήλωσε: «Η αποστολή αυτή θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την προστασία των φώκιων: Η Νήσος Μαν είναι ένα κόσμημα στη θάλασσα της Ιρλανδίας για την άγρια ζωή, είτε αυτή είναι θαλάσσια είτε χερσαία». «Με το μικρό μέγεθός της, σας επιτρέπει να επισκεφθείτε πολλές υπέροχες τοποθεσίες και οικοτόπους και να δείτε μια τεράστια ποικιλία ειδών».

Η Νήσος του Μαν προσελκύει ποικιλία θαλάσσιων ειδών, όπως εκατοντάδες φώκιες, δελφίνια, φάλαινες και δελφίνια, καθώς και καρχαρίες, τους οποίους μπορείτε να δείτε από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Αυγούστου.

Οι ακτές και τα γύρω νησιά θεωρούνται ιδανικό μέρος για τον πληθυσμό των φώκιων για να ζουν, να αναπαράγονται και να μεγαλώνουν τα μικρά τους, αναφέρει το ITV.

Σύμφωνα με το Manx Wildlife Trust, το 40% του νησιού είναι ακατοίκητο, με 18 φαράγγια, 32 παραλίες και 95 μίλια ακτογραμμής και άφθονη θαλάσσια ζωή, πουλιά και άγρια ζώα.

Οι αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας, οι οποίες προσφέρουν εβδομαδιαίο επίδομα 40 λιρών (περίπου 46 ευρώ), ολοκληρώνονται στις 18 Αυγούστου, με ημερομηνία έναρξης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

νησίφώκιαεργασίαειδήσεις τώρα