Κόσμος|07.08.2023 07:26

Κύπρος: Σε ύφεση η φωτιά στη Λεμεσό - Η Ελλάδα αποστέλλει δύο Canadair

Newsroom

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Κύπρο, στην περιοχή Άλασσα της Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Το ενεργό μέτωπο εντοπίζεται πλέον μεταξύ Φασούλας και Αψιού και εκεί εργάζονται εντατικά δυνάμεις πυρόσβεσης, όπως μεταδίδει το Cyprus Times. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια για εναέρια μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU.

Η Ελλάδα αποστέλλει δύο Canadair

Στη «μάχη» της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ η Ελλάδα αποστέλλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Συγκεκριμένα, έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει σήμερα (7/8) στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού αξιολόγησαν το βράδυ της Κυριακής αρμόδιοι φορείς, σε σύσκεψη υπό την Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Κύπροςφωτιά τώραφωτιάΛεμεσόςειδήσεις τώρα