Κόσμος|18.03.2019 10:21
Φάλαινα πέθανε γιατί κατάπιε 40 κιλά πλαστικές σακούλες
NewsroomΨάρια αλλά και θηλαστικά υποφέρουν από τους όγκους πλαστικών που βρίσκονται στους ωκεανούς. Πρόσφατα, πέθανε μιας νεαρή φάλαινα στις Φιλιππίνες. Οι ειδικοί βρήκαν στο στομάχι της νεκρής φάλαινας σακούλες 40 κιλών.
Μετά την ανακοίνωση της νεκροψίας της φάλαινας που βρέθηκε νεκρή στις 19 Μαρτίου, οι ειδικοί σημείωσαν ότι από τα 40 κιλά σακούλες, εντόπισαν «16 σακούλες από ρύζι, τέσσερις σακούλες από μπανάνες και αρκετές σακούλες για ψώνια».
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε φάλαινα. Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωκεανούς ως μεγάλες χωματερές», αναφέρεται στην ανάρτηση στο Facebook.
Διαβάστε ακόμη
- Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δύο σχολές του Μαξίμου, το ρίσκο της πρόωρης κάλπης και οι ημερομηνίες-κλειδιά
- Νέα οργισμένη επίθεση Τραμπ προς Ιράν: «Ανοίξτε το γ@@@νο Στενό, θα ζήσετε στην κόλαση - Περιμένετε και θα δείτε»
- ΑΑΔΕ: 8.000 φορολογικοί έλεγχοι, αδήλωτες συναλλαγές 5,6 εκατ. ευρώ και 50.000 παραβάσεις σε ένα τρίμηνο
- «Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου!