Πολωνία: Στέλνει 1.000 επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία - «Φρούριο» το σημείο
NewsroomΗ πολωνική συνοριοφυλακή ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να στείλει ακόμη 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
19.000 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα
Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής, Τόμας Πράγκα δήλωσε ότι φέτος 19.000 άνθρωποι επιχείρησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας, από 16.000 πέρυσι.
«Ο στρατηγός (Πράγκα) ζήτησε να μετακινηθούν άλλοι 1.000 στρατιώτες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Μάτσεϊ Βοβσίκ.
Η Πολωνία έχει χτίσει ένα φράκτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία, εξοπλισμένο με ηλεκτρονική προστασία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, μαχητές της Wagner εθεάθησαν κοντά στα σύνορα.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτκι έχει δηλώσει ότι η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia
- Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό
- Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
- Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του