Κόσμος|08.08.2023 07:05

Πώς ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να σας δώσει... μια δουλειά: Το τεστ που κάνουν κάποιες εταιρείες στις συνεντεύξεις

Newsroom

Τεστ που κανείς υποψήφιος εργαζόμενος δεν θα φαντάζοταν κάνουν ορισμένες εταιρείες με σκοπό να δουν αν κάποιος είναι κατάλληλος για τη δουλειά.

Το τεστ με το φλιτζάνι

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Zero Australia, Trent Innes, αποκάλυψε πως υπάρχει το τεστ του φλιτζανιού για να δεχτεί κάποιον στη δουλειά.

Στην ουσία το τεστ είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης ο σύμβουλος περιμένει να δει αν το άτομο θα επιστρέψει και θα πλύνει το φλιτζάνι που ήπιε τον καφέ του στην κουζίνα της εταιρίας.

Θεωρεί ότι το να πλένει κάποιος το δικό του φλιτζάνι είναι πολύ σημαντικό γιατί δείχνει μια αίσθηση «ιδιοκτησίας» και δυναμικής. Είπε πως μόλις το 5% με 10% αποτυγχάνουν στο τεστ ενώ οι υπόλοιποι πάνε όντως το φλιτζάνι τους πίσω στην κουζίνα.

Το τεστ με τον ρεσεψιονίστ 

Σύμφωνα με τη NewYorkPost, ένας άλλος ύπουλος τρόπος για τις εταιρείες να κάνουν «τεστ» στους υποψηφίους είναι να τους μπερδέψουν. Σε μια εταιρεία ο σύμβουλος προσλήψεων παρίστανε τον ρεσεψιονίστ για να τσεκάρει τους υποψηφίους.

Όταν μπήκε μέσα ο υποψήφιος δεν χαιρέτησε τον «ρεσεψιονίστ», μέχρι που όταν κατάλαβε πως είναι πραγματικά ο σύμβουλος προσλήψεων ήταν πολύ αργά. Του είπε πώς «κάθε άτομο στην ομάδα μας είναι πολύτιμο και άξιο σεβασμού».

Λόγω της αλληλεπίδρασής του με τον «ρεσεψιονίστ», ο διευθυντής προσλήψεων δεν ένιωθε ότι ταιριάζει καλά με τον υποψήφιο. «Ευχαριστώ για τον χρόνο σας αλλά η συνέντευξη τελείωσε» πρόσθεσε.

εταιρείεςειδήσεις τώραπρόσληψηκαφέςσυνέντευξη