Κόσμος|12.08.2023 14:51

Στη φυλακή ο ιδρυτής του FTX - Γιατί ανακλήθηκε η εγγύηση που είχε καταβάλει

Newsroom

Στη φυλακή οδηγήθηκε την Παρασκευή ο ιδρυτής της FTX,  Σαμ Μπάνκμαν Φριντ μετά την απόφαση του δικαστηρίου να ανακαλέσει τη συμφωνία που είχαν συνάψει για την παραμονή του σε κατ'οίκον περιορισμό μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ αφού κατέβαλε 250 εκατ. δολάρια τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός δικαστής Λούις Καπλάν έκρινε ότι η συμφωνία θα πρέπει να τερματιστεί, καθώς ο κατηγορούμενος επιχείρησε να επηρεάσει μάρτυρες, δίνοντας μεταξύ άλλων έγγραφα στους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του Τύπου, συμπεριλαμβανομένου του συμβουλίου των New York Times και της Επιτροπής Δημοσιογράφων για την Ελευθερία του Τύπου, έχουν καταθέσει επιστολές διαμαρτυρίας για την προφυλάκιση του, εγείροντας ανησυχίες για την ελευθερία του λόγου.

Αντίστοιχα ο δικηγόρος του γκουρού των κρυπτονομισμάτων, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων, υποστήριξε ότι ο δεν παραβίασε κανέναν από τους όρους συμφωνίας, αλλά του μιλώντας με δημοσιογράφους εξασκούσε το δικαίωμα του στην ελευθερία του λόγου.

φυλάκισηΗΠΑειδήσεις τώρακρυπτονομίσματα