Κόσμος|14.08.2023 12:26

Φρικτό έγκλημα στις ΗΠΑ: Αμερικανός στρατιώτης σκότωσε τη σύζυγό του και βοηθούσε τη μητέρα της να βρει την «αγνοούμενη»

Newsroom

Ένας στρατιώτης στην Αλάσκα κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τη σύζυγό του, έκρυψε το πτώμα της σε έναν αγωγό ομβρίων υδάτων και στη συνέχεια δημοσίευσε απελπισμένα μηνύματα στο Facebook σχετικά με την εξαφάνισή της και βοήθησε τη μητέρα της να την αναζητήσει.

Σύμφωνα με τη nypost, ο Zarrius Hildabrand, 21 ετών, κατηγορείται για βιασμούς, για δολοφονία πρώτου βαθμού και της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων για τη δολοφονία της συζύγου του, της μαχητικής γιατρού της Εθνικής Φρουράς της Αλάσκας Saria Hildabrand, επίσης 21 ετών, ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Άνκορατζ.

Ο Hildabrand - ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος πυροβόλου που υπηρετεί στη 2η ομάδα μάχης ταξιαρχίας πεζικού - δήλωσε την εξαφάνιση της Saria το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, ανέφερε το KTUU.

Στη συνέχεια, βρέθηκε νεκρή από τραύμα πυροβολισμού στον αριστερό κρόταφο την Πέμπτη σε έναν αγωγό ομβρίων 4 επί 5 μέτρα κοντά στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Άνκορατζ, ανέφερε η Anchorage Daily News, επικαλούμενη την έκθεση συμβάντος της αστυνομίας.

Οι υποκριτικές αναρτήσεις στο Facebook

«Ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την εξαφανισμένη σύζυγό μου ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!!!!!!», είχε γράψει ο Χίλνταμπραντ στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης πάνω από μια φωτογραφία της αφίσας της «αγνοούμενης» συζύγου του - μία ημέρα πριν ανακαλυφθεί το πτώμα της και λιγότερες από 48 ώρες πριν από τη σύλληψή του.

Η απελπισμένη μητέρα της Saria, Meredith Barney, δήλωσε στην Anchorage Daily News την Παρασκευή: «Περπατούσε επί ώρες μαζί μου ψάχνοντας την κόρη μου γνωρίζοντας ότι ήταν νεκρή. Μου είπε ψέματα πολλές φορές και προσπάθησε να το παίξει σαν να ήταν ένας ανήσυχος σύζυγος».

Όταν ο Hildabrand ανέφερε την εξαφάνιση της συζύγου του τη Δευτέρα, είπε στην αστυνομία ότι αυτός και η Saria επέστρεψαν στο σπίτι τους γύρω στις 2 π.μ. της Κυριακής 6 Αυγούστου, αφού γιόρτασαν τα γενέθλιά του.

Ένας γείτονας ανέφερε αργότερα ότι άκουσε έναν πυροβολισμό γύρω στις 2:45 π.μ. της Κυριακής, δήλωσε το KTUU.

Τι ισχυρίστηκε ο δράστης

Ο Χίλνταμπραντ ισχυρίστηκε ότι η Σαρία, η οποία εργαζόταν στην Εθνική Φρουρά της Αλάσκας, έφυγε μεταξύ 9 π.μ. και 10 π.μ. στις 6 Αυγούστου για τη δεύτερη δουλειά της σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Ο ύποπτος είπε ότι η σύζυγός του πήγε με τα πόδια στη δουλειά επειδή και οι δύο είχαν μεθύσει και δεν αισθάνονταν αρκετά καλά για να οδηγήσουν, ανέφερε η έκθεση.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι άφησε το τηλέφωνό της στο διαμέρισμα, αλλά πήρε την τσάντα και το πορτοφόλι της.

Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον Hildabrand την Τρίτη στο διαμέρισμα του ζευγαριού, παρατήρησε δύο πιστόλια στο τραπέζι της κουζίνας, ανέφερε το KTUU.

Το ένα από τα όπλα ήταν πλήρως οπλισμένο - ενώ από το άλλο έλειπε μία μόνο σφαίρα.

Ένας ντετέκτιβ παρατήρησε επίσης ότι το μοναδικό κρεβάτι του διαμερίσματος δεν είχε σεντόνι, αλλά ήταν καλυμμένο από ένα στρώμα με ένα πακέτο καινούργιων σεντονιών κοντά, αναφέρεται στην ποινική καταγγελία.

Ο Χίλνταμπραντ αρνήθηκε να αφήσει την αστυνομία να σηκώσει το κρεβάτι και να το εξετάσει, λέγοντας τελικά ότι υπήρχαν «ενοχλητικά» αντικείμενα και «πράγματα που χρησιμοποιούνται για σεξ» από κάτω, εξήγησε το έγγραφο.

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της έρευνας, η αστυνομία έμαθε ότι ο Hildabrand αγόρασε ένα βάζο σάλτσα μαρινάρας, ένα σετ σεντόνια που ταιριάζουν με τη μάρκα που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ένα κάλυμμα στρώματος, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ένα άδειο μπουκάλι σπρέι στις 6 Αυγούστου.

Δεν είναι σαφές για ποιο λόγο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε η σάλτσα μακαρονάδας.

Ο ύποπτος αγόρασε επίσης έναν κάδο σκουπιδιών 96 γαλονιών από ένα κοντινό κατάστημα Lowes και η αστυνομία εντόπισε στο διαμέρισμα μια σφουγγαρίστρα και έναν κουβά σφουγγαρίσματος που ταίριαζαν με το είδος που πωλείται στον ίδιο διάδρομο με τον κάδο.

ειδήσεις τώραδολοφονίαΗΠΑΑλάσκα