Κόσμος|18.03.2019 20:08

Μια γάτα που την έλεγαν... «Brexit»

Newsroom

Η υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας ισχυρίζεται πως ονόμασε την γάτα της «Μπρέξιτ», λόγω του αναποφάσιστου χαρακτήρα της.

Η Nathalie Loiseau σε συνέντευξή της ισχυρίστηκε πως η γάτα της «το πρωί νιαουρίζει δυνατά προκειμένου να την αφήσω να βγει έξω, όταν όμως της ανοίγω την πόρτα, εκείνη αποφασίζει να μείνει μέσα».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες προτού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίσουν εάν θα παραταθεί η περίοδος διαπραγμάτευσης του Brexit, μετά από αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή την εβδομάδα πιθανότατα θα δούμε μια τρίτη απόρριψη της συμφωνίας που προτείνει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η Loiseau αναμένεται να είναι η κορυφαία υποψήφια για το κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν στις επικείμενες Ευρωεκλογές και να αναμετρηθεί στα ίσια με την Μαρίν Λεπέν, του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ιndependent, η υπουργός μέχρι στιγμής έχει πάρει μια σκληρή και μερικές φορές προκλητική γραμμή στις διαπραγματεύσεις του Brexit, απορρίπτοντας τις προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και προειδοποιώντας για τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η αποφυγή ενός Brexit.

Την Πέμπτη, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να αποφασίσουν την ενδεχόμενη παράταση της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας. Κάτι το οποίο οι Βρετανοί βουλευτές υποστήριξαν σε ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα.

BrexitγάταNathalie Loiseau