Κόσμος|18.03.2019 20:46

Η Toyota θα κατασκευάσει όχημα για το φεγγάρι

Newsroom

Η Ιαπωνία θέλει να κατασκευάσει το υπέρτατο όχημα που θα χρησιμοποιούν οι αστροναύτες στο φεγγάρι. Γι' αυτό το λόγο αναθέτει στην Toyota να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό σεληνιακό όχημα. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτοξευθεί το 2029.

Η Ιαπωνική Αεροδιαστημική Εταιρεία Εξερευνήσεως ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου τη συνεργασία με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για την ανάπτυξη ενός σεληνιακού οχήματος. Πρόκειται για ένα τεράστιο όχημα που τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου με μέγιστο εύρος πορείας 10.000 χιλιόμετρα.

«Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε τις εξαιρετικές τεχνολογικές ικανότητες της Toyota πάνω στην κινητικότητα και προσβλέπουμε στην επιτάχυνση των τεχνολογικών μας μελετών για την υλοποίηση ενός επανδρωμένου, οχήματος», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιαπωνικού Οργανισμού εξερεύνησης του διαστήματος (JAXA) Hiroshi Yamakawa.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του space.com η JAXA συνεργάζεται με την Toyota από τον Μάιο του 2018 για να κατασκευάσει ένα όχημα το οποίο θα επανδρώνεται συνήθως από δύο αστροναύτες αλλά θα είναι ικανό να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Θα είναι πολύ μεγαλύτερο δηλαδή από τα οχήματα που χρησιμοποιούσε η NASA στις αποστολές Apollo δύο δεκαετίες πριν.

Δύο πρώιμα σχέδια του οχήματος δείχνουν ένα κομψό, φουτουριστικό σεληνιακό αυτοκίνητο με ένα πιλοτήριο σαν μύτη που καλύπτεται με γωνιακά παράθυρα.

Η κατασκευή ενός τέτοιου οχήματος δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς οι επιστήμονες θα πρέπει να υπολογίσουν την διαφορά της βαρύτητας με την Γη, την ανωμαλία του εδάφους, τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και την ισχυρή ακτινοβολία της Σελήνης.

ΙαπωνίαδιάστημαToyotaΣελήνη