Κόσμος|17.08.2023 18:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο κάνει λόγο για επιτυχία στο νοτιοανατολικό μέτωπο, μάχες μαίνονται στο ανατολικό

Newsroom

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα περισσότερες επιτυχίες στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στο νοτιοανατολικό μέτωπο, μία ημέρα αφού ανακοίνωσαν την απελευθέρωση ενός χωριού που αποτελούσε ρωσικό προπύργιο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ουκρανία σημείωσε πρόοδο νότια του Ουροζάινε, ενός χωριού στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που το Κίεβο ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι ανακατέλαβε, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να προωθηθούν σε νότιες κατεχόμενες περιοχές προς την Αζοφική Θάλασσα.

«Προς την κατεύθυνση νότια του Ουροζάινε (τα ουκρανικά στρατεύματα) είχαν επιτυχία», δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Άντριι Κοβαλιόφ.

Ο εκπρόσωπος δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Ουροζάινε είναι το πρώτο χωριό που το Κίεβο λέει πως έχει ανακαταλάβει από τις 27 Ιουλίου, χρονικό διάστημα που είναι ενδεικτικό των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις, καθώς προχωρούν μέσα από ναρκοθετημένες ρωσικές αμυντικές γραμμές χωρίς ισχυρή αεροπορική υποστήριξη. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ, που ελέγχεται από τους Ρώσους.

ΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώρα