Μεγάλος τυφώνας απειλεί το Μεξικό: Κινείται με 195 χιλιόμετρα την ώρα
NewsroomΤυφώνας κατηγορίας 3 κινείτο χθες Πέμπτη κατά μήκος των ακτών του δυτικού Μεξικού, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), απειλώντας τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια και τις τουριστικές παραλίες της.
Ο τυφώνας, που βαφτίστηκε «Χίλαρι», βρίσκεται 715 χιλιόμετρα νότια της χερσονήσου, καλύπτει περίπου 22 χιλιόμετρα την ώρα και φέρνει ανέμους ταχύτητας ως και 195 χιλιομέτρων ανά ώρα, διευκρίνισε το NHC.
Ενδέχεται να πλήξει τις ακτές στην Μπάχα Καλιφόρνια ως τα τέλη της εβδομάδας και δεν αποκλείεται να ενισχυθεί σήμερα στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στο δυτικό Μεξικό θα σημειωθούν σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες, προειδοποίησε εξάλλου η μεξικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η ομοσπονδιακή επιτροπή ηλεκτρισμού (CFE, δημόσιος φορέας) κινητοποίησε 800 ανθρώπους για να αντιμετωπιστούν «πιθανά προβλήματα εφοδιασμού» στη χερσόνησο.
Οι τυφώνες είναι συνηθισμένοι στις μεξικανικές ακτές από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.
- Θα κάνει πίσω ο Τραμπ; Η απόφαση που πρέπει να πάρει και η στάση του Ιράν
- «Ναι» της Επιτροπής για άρση της ασυλίας των «11» της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λένε Καραμανλής, Σκρέκας, Παπακώστα
- Ανησυχία για μωρό 4 μηνών στη Ρόδο: «Εξαφανίστηκε» από τα Επείγοντα και λίγες ώρες μετά διασωληνώθηκε
- Ο Γιάνης Βαρουφάκης χορεύει techno στη Μόσχα υπό τους ήχους... του τραγουδιού του