Κόσμος|19.08.2023 21:11

Καίει ακόμα η μεγάλη φωτιά στην Τενερίφη - 26.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Newsroom

Περίπου 26.000 άνθρωποι εκτιμάται πως αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτη στην Τενερίφη, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης το Σάββατο.

«Προσωρινές εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από 26.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν απομακρυνθεί», αναφέρουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο X.

Σε ενημέρωση αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι περίπου 4.500 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, οι φλόγες εξαπλώθηκαν μετά από μια δύσκολη νύχτα με ισχυρούς ανέμους και υψηλότερες από τις αναμενόμενες θερμοκρασίες, προκαλώντας ένα κύμα εκκενώσεων από πέντε δήμους στο βόρειο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Αρχές δήλωσαν ότι δεν είχαν άμεση ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν. Ο Montse Roman, τεχνικός διευθυντής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, είπε ότι στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται, ενώ προειδοποίησε ότι «είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν περαιτέρω εκκενώσεις».

Ο Pedro Martinez, υπεύθυνος για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς είχε «σίγουρα αυξηθεί πολύ» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ΤενερίφηΙσπανίαειδήσεις τώραφωτιά