Ισπανία: Κατα σχέθηκε ποσότητα ρεκόρ 9,5 τόνων κοκαΐνης - Προερχόταν από τον Ισημερινό
NewsroomΗ αστυνομία και οι τελωνειακές αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν σήμερα την κατάσχεση σχεδόν 9,5 τόνων κοκαΐνης που προερχόταν από τον Ισημερινό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα.
Η κατάσχεση αυτή έγινε προχθές, Τετάρτη, στο λιμάνι Αλχεθίρας, στη νότια Ισπανία, και συνιστά "το μεγαλύτερο φορτίο κρυμμένης κοκαΐνης (που έχει εντοπιστεί) στην Ισπανία μέχρι σήμερα": 9.436 κιλά βρέθηκαν κρυμμένα σε τελάρα με μπανάνες σε εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο, διευκρίνισαν οι αρχές.
Η επιχείρηση αυτή συνιστά "άνευ προηγουμένου πλήγμα σε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, στη διακίνηση της κοκαΐνης, της οποίας παραλήπτες ήταν τα βασικά εγκληματικά δίκτυα στην Ευρώπη", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν κατονομάζεται η οργάνωση αυτή.
Τα λογότυπα πάνω από 30 ευρωπαϊκών εγκληματικών οργανώσεων, παραληπτών της αποστολής, εντοπίστηκαν σε αυτό το φορτίο.
Η οργάνωση που ήταν επιφορτισμένη με τη μεταφορά αυτή μπορούσε να αποστέλλει 40 κοντέινερ τον μήνα στην Ευρώπη και "διέθετε ευρύ εμπορικό δίκτυο για την αποστολή εμπορευματοκιβωτίων από τον Ισημερινό στην Ισπανία", χρησιμοποιώντας επίσης το λιμάνι του Βίγο, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας.
- Καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη on air για την Χίο: «Είστε ανθέλληνας, πιστεύετε τους λαθρομετανάστες»
- Πρόστιμα στα ΜΜΜ: «Καμπάνα» 100 ευρώ πλέον για το κανονικό εισιτήριο - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
- Λάκης Ραπτάκης: Ο θρυλικός πρωτοπόρος της νυχτερινής διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη για ναρκωτικά στο Μενίδι - Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ