Κόσμος|28.08.2023 18:39

Τα νεότερα από το κυνήγι για το τέρας του Λοχ Νες: Άκουσαν ήχους αλλά… δεν μπόρεσαν να τους καταγράψουν

Newsroom

Το μυστήριο του μυθικού τέρατος του Λοχ Νες παραμένει παρά το Σαββατοκύριακο μαζικής συμμετοχής στο κυνήγι της Νέσι. Περίπου 200 εθελοντές είχαν το νου τους για μυστηριώδη γεγονότα από την ακτογραμμή, αλλά δεν εντόπισαν τίποτα ασυνήθιστο.

Οι παρατηρητές σε ένα σκάφος που χρησιμοποιούσαν ακουστικό εξοπλισμό ανέφεραν 4 άγνωστους ήχους, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι η συσκευή καταγραφής τους δεν ήταν συνδεδεμένη στην πρίζα.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι επισκέπτες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο κυνήγι παρά τον άσχημο καιρό. Ο Alan McKenna, από την εθελοντική ερευνητική ομάδα Loch Ness Exploration, βρισκόταν σε ένα σκάφος που χρησιμοποιούσε ένα σύστημα υδρόφωνου για να καταγράψει τους υποβρύχιους ήχους της λίμνης των Highlands.

Είπε ότι όταν δοκίμαζαν το σύστημα την Παρασκευή, άκουσαν τέσσερα χαρακτηριστικά «γκλουπ». «Ενθουσιαστήκαμε όλοι λίγο, τρέξαμε να σιγουρευτούμε ότι το καταγραφικό ήταν ανοιχτό και ότι δεν ήταν στην πρίζα», παραδέχτηκε δειλά-δειλά σύμφωνα με το BBC.

Οι πρώτες γραπτές αναφορές για το τέρας χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα, όταν ένας χρονογράφος διηγήθηκε πώς πολλά χρόνια πριν, ο Ιρλανδός μοναχός St Columba είχε εξορίσει ένα υδάτινο τέρας από τον ποταμό Ness.

Ο σύγχρονος θρύλος ξεκίνησε το 1933, όταν η διευθύντρια του ξενοδοχείου Aldie Mackay ισχυρίστηκε ότι είδε ένα πλάσμα που έμοιαζε με φάλαινα.

Ο διευθυντής του Loch Ness Centre, Paul Nixon, ήταν κατηγορηματικός ότι η εκδήλωση - που διαφημίστηκε ως το μεγαλύτερο κυνήγι της Νέσι εδώ και 50 χρόνια - ήταν κάτι περισσότερο από ένα διαφημιστικό κόλπο και δήλωσε ότι έδειξε ότι η γοητεία για τη Νέσι ήταν τόσο ισχυρή όσο ποτέ.

ειδήσεις τώρατέρας του Λοχ ΝεςΣκωτία