Κόσμος|28.08.2023 19:40

Στις 4 Μαρτίου 2024 η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom

Την 4η Μαρτίου του 2024 όρισε ως ημερομηνία δίκης για τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν. Η δίκη του Τραμπ θα διεξαχθεί αρκετούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Για «δίκη - σόου» κάνουν λόγο οι δικηγόροι του

Ο Τραμπ είχε ζητήσει από την ομοσπονδιακή δικαστή την εξαίρεση από τη δίκη του. Την ίδια στιγμή ο  δικηγόρος του, Τζον Λάουρο, υποστήριξε ότι η υπεράσπιση καλείται να εξετάσει «χιονοστιβάδα» από στοιχεία. Ο τέως πρόεδρος κατηγορείται ότι επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020. Σύμφωνα με τη Daily Mail ο Λάουρο δήλωσε ότι, «οι εισαγγελείς πιέζουν για μια δίκη – σόου».

Η ίδια η Τσάτκαν, πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ξεκαθάρισε στον συνήγορο του Τραμο ότι, «δεν πρόκειται να πάρεις άλλα 2 χρόνια», ενώ απέρριψε το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμά του. Όπως είπε, «αυτή η υπόθεση δεν πρόκειται να εκδικαστεί το 2026». Οι εισαγγελείς επιθυμούσαν να οριστεί ως ημερομηνία δίκης του Τραμπ η 2α Ιανουαρίου 2024. Η πρόταση της υπεράσπισης του πρώην προέδρου ήταν το 2026. Η ακροαματική διαδικασία, πάντως, ξεκίνησε από την Τσάτκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Η δικαστής σημείωσε ότι, όπως κάθε κατηγορούμενος, έτσι και ο Αμερικανός μεγιστάνας θα πρέπει να προσαρμόσει το πρόγραμμά του στην ορισθείσα ημερομηνία.

κατηγορίεςειδήσεις τώραδίκηΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ