Κόσμος|30.08.2023 19:36

Οι πρώτες εικόνες από τον τάφο του Πριγκόζιν - Θαυμαστές του αφήνουν λουλούδια και ποιήματα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
τάφος Πριγκόζιν/ap
τάφος Πριγκόζιν/ap
τάφος Πριγκόζιν/ap
τάφος Πριγκόζιν/ap
τάφος Πριγκόζιν/ap
τάφος Πριγκόζιν/ap

Λουλούδια και σημειώματα αφήνουν οι οπαδοί της Wagner στον τάφο του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας,  τον τάφο του ιδρυτή της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, κοσμούν ένας μεγάλος ξύλινος σταυρός, ενώ θαυμαστές του έχουν αφήσει τριαντάφυλλα και μαργαρίτες.

Ένας άνδρας που φορούσε το πουκάμισο των μισθοφόρων της Wagner και ένα καπέλο με τη ρωσική σημαία αποθανατίστηκε να αποτίει φόρο τιμής στον τάφο του πολέμαρχου που πέθανε σε συντριβή αεροσκάφους στις 23 Αυγούστου. 

«Το να είσαι πολεμιστής σημαίνει να ζεις για πάντα», έγραφε σημείωμα δίπλα στα λουλούδια. «Είναι μια μεγάλη απώλεια για τη Ρωσία» δήλωσε ο Σεργκέι Αμπέλτσεφ, πρώην Ρώσος νομοθέτης, ο οποίος επισκέφθηκε τον τάφο. Η συνειδητοποίηση της απώλειας θα έρθει μόνο αργότερα».

Το ιδιωτικό τζετ με το οποίο ο Πριγκόζιν ταξίδευε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 10 επιβαίνοντες στις 23 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων ο ίδιος, ανώτατοι διοικητές του Wagner, οι σωματοφύλακές του και το τριμελές πλήρωμα.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι άκουσαν έναν κρότο και στη συνέχεια είδαν το αεροσκάφος να πέφτει στο έδαφος.

ειδήσεις τώραΓεβγκένι ΠριγκόζιντάφοςΒάγκνερ