Στη δίνη της κλιματικής αλλαγής: Από την Ελλάδα... έως το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία - Ακραία καιρικά φαινόμενα και εικόνες αποκάλυψης στον πλανήτη
NewsroomΔεν είναι μόνο η χώρα μας που «χτυπήθηκε» από ακραία καιρικά φαινόμενα, εικόνες πρωτόγνωρες και αλλόκοτες έρχονται και από άλλες περιοχές του πλανήτη. Από τη Γεωργία έως την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με την μανία της φύσης και μετρούν τις πληγές τους.
Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και 140 χρόνια
Στο Χονγκ Κονγκ μετράνε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 130 τραυματίες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 140 ετών. Από το βράδυ της Πέμπτης έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη στοιχεία της αστυνομίας, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 130 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, οι υλικές ζημιές στο μεγάλο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Κίνας ήδη ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.
250.000 αστραπές στο Σίδνεϊ
Την ίδια στιγμή στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη της Αυστραλίας χαμηλό βαρομετρικό έφερε ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους 142 χλμ την ώρα, με τους μετεωρολόγους να καταγράφουν 250.000 αστραπές σε 3 πολιτείες στα νότια της χώρας.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση