Κόσμος|12.09.2023 21:45

Ο πράσινος κομήτης Nishimura θα περάσει σήμερα από τη Γη

Newsroom

Ένας κομήτης που ανακαλύφθηκε μόλις τον Αύγουστο θα περάσει σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου σε απόσταση περίπου 125 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Μάλιστα, η ανθρωπότητα θα τον ξαναδεί μετά από 400 χρόνια.

Ο Nishimura, που πήρε το όνομά του από τον Ιάπωνα φωτογράφο που τον απαθανάτισε στις 11 Αυγούστου, έχει μια πρασινωπή λάμψη και θα είναι εμφανής στο βορειοανατολικό ημισφαίριο και σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Οι αστρονόμοι δήλωσαν ότι η καλύτερη ευκαιρία να δουν αυτή τη μοναδική στη ζωή τους εμφάνιση του κομήτη είναι να κοιτάξουν κοντά στον αστερισμό του Λέοντα περίπου 90 λεπτά πριν από την ανατολή του ηλίου.

Ο κομήτης επισκέφθηκε τη Γη για τελευταία φορά πριν από περίπου 435 χρόνια, περίπου μια ή δύο δεκαετίες πριν ο Γαλιλαίος εφεύρει το τηλεσκόπιο - και η επόμενη φορά που θα είναι ορατός από τη Γη θα είναι το 2458, αναφέρει η Daily Mail. 

«Θα χρειαστείτε ένα καλό ζευγάρι κιάλια για να τον διακρίνετε και θα πρέπει επίσης να ξέρετε πού να κοιτάξετε», ανέφερε ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων της NASA.

Γηαστρονομίαειδήσεις τώρακομήτης