Σε τεστ οστικής ηλικίας θα υποβάλλονται οι μετανάστες που δηλώνουν ανήλικοι στη Βρετανία
NewsroomΗ Βρετανία θα καταφύγει σε εξετάσεις οστών προκειμένου να καθορίζει την ηλικία των μεταναστών που δηλώνουν ανήλικοι, ανακοίνωσε την Τρίτη η συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.
Το μέτρο εντάσσεται σε μια σειρά νέων προτάσεων που θα παρουσιαστούν αυτήν την εβδομάδα στο κοινοβούλιο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ, κάνοντας λόγο για «ένα νέο κρίσιμο βήμα» στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Με βάση την πρόταση θα γίνονται ακτινογραφίες «ώστε να προσδιορίζεται επιστημονικά» η ηλικία ενός ατόμου, όταν αμφισβητείται. Μπορεί να ζητούνται ακτινογραφίες των δοντιών, των χεριών, των γονάτων, της κλείδας ή άλλων οστών.
Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τυχόν ενήλικες να περνούν για ανήλικοι και να επωφελούνται έτσι από την ειδική βοήθεια που λαμβάνουν τα παιδιά. Από το 2016 μέχρι τον Ιούνιο φέτος υπήρξαν 11.275 τέτοιες περιπτώσεις αμφισβήτησης της ηλικίας ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο στη Βρετανία. Σχεδόν στις μισές περιπτώσεις
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη