Κόσμος|20.03.2019 16:07

ΗΠΑ: Ταΐζουν γατάκια με μολυσμένες γάτες και σκύλους

Newsroom

Συμπεράσματα που προβληματίζουν και σοκάρουν έφερε στο φως της δημοσιότητας έρευνα μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης στις ΗΠΑ για την υπεράσπιση των ζώων η οποία αναφέρει πως γάτες που χρησιμοποιούνται σε εργαστηριακά πειράματα ταϊζονται με νεκρές γάτες και νεκρούς σκύλους. 

Η έρευνα με τον τίτλο «USDA Kitten Cannibalism» διεξήχθη σε εργαστήριο της Αγρονομικής Υπηρεσίας του Μέριλαντ και σημειώνει πως τα απομεινάρια ζώων που τους έχει γίνει ευθανασία δίνονται ως τροφή σε υγιείς γάτες εργαστηρίων, ενώ παράλληλα ποντίκια που συμμετέχουν σε εργαστηριακές έρευνες εμβολιάζονται με συστατικά από μολυσμένες γάτες. 

Σύμφωνα με το NBC News που έφερε στο φως της δημοσιότητας την έρευνα, περισσότεροι από 400 σκύλοι από την Κολομβία, τη Βραζιλία, το Βιετνάμ όπως επίσης και 100 γάτες από την Κίνα και την Αιθιοπία υποβλήθηκαν σε ευθανασία ώστε να δοθούν ως τροφή σε ζώα εργαστηρίων. 

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο αναπαράγει γατάκια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για έρευνα στο παράσιτο «Toxoplasma gondii», καθώς οι γάτες είναι το μόνο ζώο που μπορεί να φιλοξενήσει τα αυγά του παράσιτου. Στη συνέχεια, οι γάτες του εργαστηρίου ταϊστηκαν με υπολείμματα από τον εγκέφαλο και τους μύες άλλων μολυσμένων γατών. 

Όπως αναφέρει το NBC, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις νομοθέτες ανακοίνωσαν ότι θα εισάγουν νόμους για να αποτρέψουν στο εξής το εν λόγω και άλλα εργαστήρια από το να εμβολιάζουν υγιείς γάτες με παράσιτα και στη συνέχεια να τους κάνουν ευθανασία. Και σε όσους προφασίζονται την ανάγκη για έρευνα, το NBC σημειώνει πως το εν λόγω εργαστήριο δεν έχει κάνει κάποια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της τοξοπλασμάτωσης τα τελευταία 20 χρόνια. 

ΗΠΑσκύλοιγάτες