Κόσμος|13.09.2023 17:46

Ανθρωποκυνηγητό στις ΗΠΑ για τον εντοπισμό Βραζιλιάνου δραπέτη: «Ασφαλίστε τις πόρτες των σπιτιών σας και μείνετε μέσα»

Newsroom

Ένα ανθρωποκυνηγητό είναι σε  εξέλιξη για 13η ημέρα στις ΗΠΑ για τον εντοπισμό 34χρονου δραπέτη που φέρεται να είναι οπλισμένος. Τα σχολεία  στη Φιλαδέλφεια ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο 34χρονος Ντανέλο Καβαλκάντε, με καταγωγή από τη Βραζιλία, δραπέτευσε στις 31 Αυγούστου από φυλακή της κομητείας Τσέστερ στην Πενσιλβάνια, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της πρώην φίλης. Η φυλακή βρίσκεται περίπου 40 λεπτά νότια της περιοχής όπου επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες.

Το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε σπίτι βορειοδυτικά της Φιλαδέλφειας και άρπαξε τουφέκι το οποίο βρισκόταν σε γκαράζ. «Ο Καβαλκάντε είναι οπλισμένος και εξαιρετικά επικίνδυνος», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό του δραπέτη εντείνονται οι κάτοικοι της περιοχής εκλήθησαν για μία ακόμη φορά να ασφαλίσουν τις πόρτες των σπιτιών και των αυτοκινήτων τους και «να παραμείνουν μέσα». Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έχουν στήσει οδοφράγματα και ελέγχουν τις κινήσεις των οχημάτων. Τεθωρακισμένα οχήματα και ομάδες άμεσης επέμβασης της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί.

Κατηγορείται για φόνο και στη Βραζιλία

Την Κυριακή δόθηκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του Καβαλκάντε από το προηγούμενο βράδυ, στις οποίες εμφανίζεται καλοξυρισμένος, προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. 

Ο Καβαλκάντε είχε επίσης καταφέρει να κλέψει ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή, πιθανόν επειδή τελείωσε η βενζίνη. Σύμφωνα με την αστυνομία, αναζήτησε βοήθεια από δύο γνωστούς του, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρχές. Η αδελφή του, που διέμενε παράτυπα στις ΗΠΑ, έχει συλληφθεί.

Η μητέρα του, που ζει σε επαρχιακή περιοχή της Βραζιλίας, δήλωσε στους New York Times ότι δεν την εκπλήσσει η ικανότητα του γιου της να διαφεύγει από τις αρχές των ΗΠΑ, διότι είχε ήδη καταφέρει να πράξει το ίδιο στη χώρα του, όπου κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν άνδρα.

Η Ιρασέμα Καβαλκάντε δήλωσε επίσης στη συνέντευξή της ότι δεν θα ήθελε να δει τον γιο της να πεθαίνει σε μια αμερικανική φυλακή και εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερα «να πεθάνει σύντομα» αντί «να πάει κάπου όπου θα υποφέρει και θα πεθάνει».

ΗΠΑειδήσεις τώρααστυνομία ΗΠΑδραπέτης