Οργή στις Βρυξέλλες: Μεθυσμένος τουρίστας «καβάλησε» και κατέστρεψε γλυπτό που μόλις είχε αποκατασταθεί
NewsroomΈναν τουρίστα συνέλαβαν οι αρχές στις Βρυξέλλες καθώς προκάλεσε σημαντική ζημιά σε ένα γλυπτό έξω από το κτίριο του παλιού Χρηματιστηρίου της πόλης, το οποίο καβάλησε όντως μεθυσμένος.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, ο νεαρός άντρας που καταγράφεται σε βίντεο δείχνει μεθυσμένος, και σκαρφαλώνει στο γλυπτό το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας γραπώνεται από ένα σημείο για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.
Σύμφωνα με την Daily Mail, το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτιρίου και η αποκατάσταση του που τελείωσε πριν λίγο καιρό κόστισε 17.500 ευρώ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα τον άνδρα σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο και τον συνέλαβε.
Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα ζητηθεί αποζημίωση ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον συλληφθέντα, που φέρεται να είναι Ιρλανδός τουρίστας.
Σύμφωνα με τον διαχειριστή των εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο, η νέα αποκατάσταση του ιστορικού γλυπτού αναμένεται να κοστίσει αρκετά χρήματα γιατί πρέπει να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους τεχνίτες.
- Τι αναφέρει η δικογραφία σε βάρος των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι 4 αντιφάσεις και το κρίσιμο στοιχείο
- Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την οικονομία - Τι πυροδοτεί την σφοδρή σύγκρουση
- Η κλιματική αδικία πίσω από την καταστροφή στο Νεπάλ - «Περιμένουμε την επόμενη ωρολογιακή βόμβα»
- Προκαλεί... ανακατωσούρα: Αεροσυνοδός αποκαλύπτει γιατί δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάτε φαγητό στα τραπεζάκια των αεροπλάνων