Νέο μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με drones εναντίον της Ρωσίας
NewsroomΤο ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταρρίψεις ουκρανικών UAV σε διάφορα σημεία της Κριμαίας, σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα – Ίστρα (δυτικά) και Ντομοντέντοβο (νότια) – , καθώς και στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ (νοτιοδυτικά), χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν ή τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κατά την πυραυλική επίθεση που εξαπολύθηκε στο Χάρκοβο επλήγη εργοστάσιο όπου εκτελούνταν «εργασίες επισκευής και συντήρησης τεθωρακισμένων οχημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».
Νωρίτερα, ο ουκρανός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεγκούμποφ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως «τέσσερις πύραυλοι S-300» έπληξαν επιχείρηση στο Χάρκοβο και ξέσπασε πυρκαγιά.
Χθες Κυριακή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα είχε καταρρίψει ένα ουκρανικό UAV με κατεύθυνση προς τη Μόσχα και άλλα έξι πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.
- Τι λένε διεθνολόγοι για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Παράνομο αλλά η Ελλάδα πιάστηκε στον ύπνο»
- Φωτογραφία ντοκουμέντο του ethnos.gr: Το σημείο της έκρηξης στον Κολωνό - Μεγάλες οι ζημιές
- Συνελήφθη για το σκάνδαλο με τα στημένα στο μπάσκετ ο συνεργάτης του Λιόλιου, Γιώργος Μαυραγάνης
- Κοριτσάκι 7 ετών κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τρεις γυναίκες που ανέλαβαν την επιμέλειά του