Brexit: Έκκληση Μέι στους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία
NewsroomΗ βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξέφρασε σήμερα την έντονη λύπη της για την απόφασή της να επιδιώξει μια παράταση του Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τους βουλευτές, που έχουν απορρίψει δύο φορές τη συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά να την στηρίξουν.
«Αυτή η καθυστέρηση προσωπικά με λυπεί βαθύτατα», είπε η Μέι με δηλώσεις που έκανε σήμερα το βράδυ από την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Με πάθος ελπίζω ότι (οι βουλευτές) θα βρουν ένα τρόπο να στηρίξουν τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκα με την ΕΕ, μια συμφωνία που εκπληρώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία και θα συνεχίσω να εργάζομαι μέρα νύχτα για να εγγυηθώ τη στήριξη» για αυτή τη συμφωνία, πρόσθεσε.
«Ωστόσο, δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το Brexit περαιτέρω της 30ης Ιουνίου», διεμήνυσε η ίδια σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Νωρίτερα σήμερα, η Μέι ζήτησε από την ΕΕ τρίμηνη παράταση του Brexit, (από την 29η Μαρτίου στην 30ή Ιουνίου) και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το θέμα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.
- Ο συμβιβασμός ανάμεσα στα μπλόκα και την κυβέρνηση, η φανερή αντιπάθεια του Άδωνι για τον Δένδια και ο «ok» του Μαξίμου στις συναντήσεις του Τασούλα
- Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο «ραντεβού» με τους αγρότες στο Μαξίμου - Τι θα περιλαμβάνει το «μενού» της συζήτησης
- Φρεγάτα «Κίμων»: Πόσο και σε ποιους τομείς ενισχύει την επιχειρησιακή και διπλωματική ισχύ της Ελλάδας
- Η Γροιλανδία κρίνει το μέλλον του ΝΑΤΟ