Κόσμος|19.09.2023 17:20

«Ο καρκίνος κυριάρχησε και αυτό είναι εντάξει»: Νεκρή 35χρονη που με «όπλο» τα social media αφύπνισε χιλιάδες γυναίκες - Συγκλονίζει το τελευταίο της μήνυμα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η μαχήτρια Nicky Newman, η οποία ζούσε με ανίατο καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, πέθανε σε ηλικία 35 ετών.

Η Newman έκανε εκστρατεία για να αναδείξει τη σημασία του ελέγχου του στήθους και ενθάρρυνε τις 300.000 ακολούθους της στο Instagram να αξιοποιούν στο έπακρο την κάθε μέρα με το σύνθημά της «Go and grab life» (Πήγαινε και άδραξε τη ζωή).

Σε μια συγκινητική ανάρτηση που ανέβηκε στον λογαριασμό της Newman στο Instagram τη Δευτέρα (18 Σεπτεμβρίου), ο σύζυγός της, ο οποίος αναφέρεται ως «Mr G», ενημέρωσε τους followers της ότι η Newman απεβίωσε.

 

«Όλοι ζούμε μέρα με τη μέρα»

Η ανάρτηση, η οποία γράφτηκε από τη Newman πριν τον θάνατό της, αναφέρει: «Αν το διαβάζετε αυτό σημαίνει ότι έχω πεθάνει, τα κατάφερα 5,5 χρόνια όμως, όχι άσχημα για καρκίνο του μαστού σε τέταρτο στάδιο».

Και πρόσθεσε: «Και τίποτα από αυτά τα "έδωσε τη μάχη της αλλά έχασε" δεν ισχύει. Δεν έχασα τίποτα. Ο καρκίνος στο τέλος κυριάρχησε και αυτό είναι εντάξει. Όλοι ξέραμε πως θα συνέβαινε αυτό».

 

«Δεν νομίζω ότι είμαστε ποτέ έτοιμοι να ακούσουμε αυτές τις λέξεις. Νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι και ότι θα εμφανιστεί μια μαγική θεραπεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι ζούμε αυτή τη ζωή μέρα με τη μέρα (εμείς απλά ξέραμε ότι οι μέρες μας είναι μικρότερες)».

Παρά τη θλιβερή είδηση, η Newman δήλωσε ότι ήθελε να υπενθυμίσει στους ακολούθους της να αδράξουν τη ζωή: «Γι' αυτό σας παρακαλώ υποσχεθείτε μου να εκτιμάτε τους γύρω σας και να δίνετε στους φίλους και τους αγαπημένους σας τις μεγαλύτερες αγκαλιές! ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ! Ποτέ δεν ξέρετε πραγματικά τι σας περιμένει στη γωνία - γι' αυτό μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο».

 

Ο σύζυγός της, μιλώντας για την επίδραση της συζύγου του ως ακτιβίστριας για τον καρκίνο, συνέχισε: «Έχει δημιουργήσει μια κληρονομιά εδώ (σ.σ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να δει ότι η ζωή είναι για θετικότητα, χαμόγελα και ευτυχία. Ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες... ακόμα και αν αυτό φαίνεται αδύνατο».

 

instagraminfluencerκαρκίνοςειδήσεις τώρακαρκίνος του μαστού