Κόσμος|20.09.2023 12:19

Οργή στις ΗΠΑ: Βρέφος πέθανε από φαιντανύλη σε παιδικό σταθμό - Το ναρκωτικό βρισκόταν στο στρώμα του

Newsroom

Σοβαρές κατηγορίες  για το θάνατο ενός παιδιού μόλις ενός έτους σε παιδικό σταθμό του Μπρονξ στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν δύο άτομα τα οποία βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, καθώς ένα κιλό φαιντανύλης ήταν αποθηκευμένο πάνω από τα ειδικά παιδικά χαλάκια που χρησιμοποιούνταν σαν στρώματα ύπνου στον παιδικό σταθμό της Νέας Υόρκης, όπου το παιδί πέθανε από έκθεση στο ναρκωτικό.

Νεκρό ένα παιδί, στο νοσοκομείο άλλα τρία

Τρία άλλα παιδιά, ηλικίας από 8 μηνών έως 2 ετών, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και έλαβαν θεραπεία με Narcan και τώρα αναρρώνουν, σύμφωνα με την Αστυνομία. Η ανάλυση των ούρων ενός από τα θύματα επιβεβαίωσε την παρουσία φαιντανύλης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Η διαχειρίστρια του παιδικού σταθμού Grei Mendez και ο ενοικιαστής Carlisto Acevedo Brito αντιμετωπίζουν τώρα ομοσπονδιακές κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση με αποτέλεσμα το θάνατο και συνωμοσία για διακίνηση ναρκωτικών με αποτέλεσμα το θάνατο, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Σε μια υπόθεση που «συγκλόνισε τη συνείδηση της πόλης», οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι «δηλητηρίασαν τέσσερα μωρά και σκότωσαν ένα από αυτά επειδή διεξήγαγαν μια επιχείρηση ναρκωτικών από έναν παιδικό σταθμό» στο Μπρονξ, δήλωσε ο Ντέμιαν Γουίλιαμς, εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

«Κάθε κάτοικος της Νέας Υόρκης θα πρέπει να είναι εξοργισμένος», δήλωσε ο Φρανκ Ταρεντίνο, ειδικός πράκτορας επικεφαλής του Τμήματος Νέας Υόρκης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Το χρονικό

Η Mendez κάλεσε το 911 το απόγευμα της Παρασκευής αναφέροντας ότι αρκετά παιδιά δεν ανταποκρίνονταν στις εγκαταστάσεις της.

Δευτερόλεπτα προτού η Mendez καλέσει το 911, φέρεται να τηλεφώνησε σε έναν συνωμότη, δήλωσε ο Williams. Λίγα λεπτά αργότερα, ένας συνωμότης έφτασε στον παιδικό σταθμό και στη συνέχεια έφυγε κρατώντας δύο γεμάτες σακούλες με ψώνια, δήλωσε ο Williams, καθώς τα παιδιά υπέφεραν από δηλητηρίαση με φαιντανύλη.

Η Mendez και ο Brito συνελήφθησαν αρχικά με κρατικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της δολοφονίας, της ανθρωποκτονίας και της επίθεσης, μετά τον «απερίσκεπτο, διεφθαρμένο» θάνατο του 1χρονου Nicholas Dominici, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το ABC, από τον Ιούλιο, οι Mendez και Brito διατηρούσαν μεγάλες ποσότητες φαιντανύλης «παρά την καθημερινή παρουσία παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών», ανέφερε η καταγγελία. Φέρεται επίσης να είχαν μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν για να πιέζουν και να συσκευάζουν τα ναρκωτικά, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο Ταρεντίνο δήλωσε ότι η φαιντανύλη «βρίσκεται πλέον σε όλα και παντού, σκοτώνοντας τα θύματα άμεσα και αδιακρίτως» και την αποκάλεσε «την πιο επείγουσα απειλή στο έθνος μας».

Ο Mendez και ο Brito παραπέμφθηκαν σε δίκη για τις κρατικές κατηγορίες την Κυριακή το βράδυ και κρατήθηκαν χωρίς εγγύηση. Ο Williams δήλωσε ότι βρίσκονται τώρα υπό ομοσπονδιακή κράτηση και αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης σε περίπτωση καταδίκης.

Ο Williams δήλωσε ότι οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν έναν συνωμότη, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί προς το παρόν.

ειδήσεις τώραπαιδικός σταθμόςΗΠΑ