Κόσμος|21.09.2023 22:45

Οργισμένος ο Λούλα με τον Τζό Μπάιντεν: Εκνευρίστηκε επειδή δεν τον χαιρέτησε

Newsroom

Άλλη μια εμφάνιση του Αμερικανού Προέδρου όχι μόνο προκάλεσε απορίες, αλλά παραλίγο και διπλωματικό επεισόδιο. Ο Τζο Μπάϊντεν εμφανίστηκε σε κοινή ομιλία για τα δικαιώματα των εργαζομένων με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του όταν στο τέλος ο Αμερικανός πρόεδρος αποχώρησε και «ξέχασε» να τον χαιρετίσει.

Όλα πήγαν λάθος στη συνάντηση των δύο ηγετών καθώς η διπλωματική συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Λούλα ντα Σίλβα ξεκίνησε με… απρόοπτα, καθώς ο 80χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ σκόνταψε πάνω σε μια βραζιλιάνικη σημαία.

Επιπλέον, οι πρόεδροι των δύο χωρών δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε κατά τη διάρκεια της κοινής τους ομιλίας στη σκηνή του ΟΗΕ, αφού ο Τζο Μπάιντεν έλεγε πράγματα που δεν καταλάβαινε ο Λούλα ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα με το ακουστικό του, εκνευρίζοντας τον Βραζιλιάνο πρόεδρο.

Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε στην ομιλία του «το οικονομικό του όραμα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας από τη μέση και προς τα πάνω, και όχι από πάνω προς τα κάτω», με τον Λούλα να τον παρακολουθεί απορημένος τι εννοεί.

Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα ΣίλβαΤζο ΜπάιντενΗΠΑ