Κόσμος|22.09.2023 14:09

Ικανοποίηση από τα τουρκικά ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Έθνη: «Μιλά για πρόοδο και αφήνει το παρελθόν»

Μαρία Ζαχαράκη

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 78η Γενική Συνέλευση των ΗΕ καλύφθηκε από τα τουρκικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν το σχετικό ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu.

Πρακτορείο Αναντολού

Με τίτλο «Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει κάνει ‘καλή πρόοδο’ στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία» και υπότιτλο «’Είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον μας να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο’, λέει ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ» δημοσιεύεται ανταπόκριση στην αγγλόγλωσση ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αναντολού, στο οποίο που αναφέρει:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Πέμπτη ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παραμένουν, αλλά η Αθήνα πρόσφατα σημείωσε ‘καλή πρόοδο’ στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα».

Ηλεκτρονικά ΜΜΕ

  • Ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού TGRT Haber, ρεπορτάζ με τίτλο «Μήνυμα του Έλληνα ηγέτη Μητσοτάκη για την Τουρκία: Ο στόχος δεν είναι το παρελθόν, αλλά το μέλλον», στο οποίο αναφέρεται: «Μιλώντας για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο Μητσοτάκης είπε: ‘Σήμερα θέλω να κοιτάξω το μέλλον, αντί να κοιτάζω το παρελθόν. Αν και τα γεωπολιτικά προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζονται, το μεγαλύτερο κοινό πρόβλημα και των δύο χωρών που επηρεάζει το παρόν και το αύριο είναι η κλιματική κρίση και η μετανάστευση’, είπε ο Μητσοτάκης».
  • Ιστοσελίδα της εφημερίδας Ακσάμ, ρεπορτάζ με τίτλο «Μητσοτάκης καλεί σε κοινή δράση! Εφιστά την προσοχή στην κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό πρόβλημα».
  • Ιστοσελίδα της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης καλεί για κοινή δράση για την κλιματική κρίση και τη μετανάστευση».
  • Ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού TRT, ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Μητσοτάκης καλεί για κοινή δράση για την κλιματική κρίση και τη μετανάστευση»
  • Ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού NTV, ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Μητσοτάκης καλεί σε κοινή δράση για την κλιματική κρίση και τη μετανάστευση».
  • Ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Star, ρεπορτάζ με τίτλο «Μιλώντας στον ΟΗΕ ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση για την Τουρκία».
  • Ειδησεογραφική ιστοσελίδα  Gunes, ρεπορτάζ με τίτλο «Μιλώντας στον ΟΗΕ, ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση για την Τουρκία».

ειδήσεις τώρατουρκικά ΜΜΕελληνοτουρκικές σχέσειςΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος ΜητσοτάκηςΤουρκίαΗνωμένα Έθνη