Κόσμος|26.09.2023 21:30

Βόρεια Κορέα στον ΟΗΕ: Στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου η κορεατική χερσόνησος

Newsroom

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι έκαναν το 2023 μια «εξαιρετικά επικίνδυνη χρονιά», λέγοντας ότι οι ενέργειές της προσπαθούν να προκαλέσουν έναν πυρηνικό πόλεμο και καταγγέλλοντας τόσο τους ηγέτες των ΗΠΑ όσο και της Νότιας Κορέας για «υστερικές παρατηρήσεις αντιπαράθεσης» που, όπως λέει, ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην περιοχή.

Ο Κιμ Σονγκ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, δήλωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει «την ασιατική εκδοχή του ΝΑΤΟ», της στρατιωτικής συμμαχίας που περιλαμβάνει ευρωπαϊκά έθνη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο Κιμ βγήκε δυναμικά στην ομιλία του προς τους παγκόσμιους ηγέτες με πιο σκληρά λόγια από αυτά που έφερε στην ίδια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ πέρυσι. Μια τόσο σκληρή γλώσσα είναι πάντα αξιοσημείωτη από ένα έθνος που αναπτύσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα - αλλά δεν είναι επίσης καθόλου ασυνήθιστη από την Πιονγκγιάνγκ, μια κυβέρνηση που μερικές φορές χρησιμοποιεί ως όπλο την υπερβολή στις δημόσιες δηλώσεις της.

Ηνωμένες Πολιτείεςειδήσεις τώραΒόρεια ΚορέαΗΠΑ