Κόσμος|27.09.2023 19:21

Μπομπ Μενέντεζ: Ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων ο γερουσιαστής που κατηγορείται για διαφθορά

Newsroom

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ δήλωσε αθώος την Τετάρτη για τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν για δωροδοκία σε μετρητά και ράβδους χρυσού με αντάλλαγμα την άσκηση της πολιτικής του επιρροής για να προωθήσει αιγυπτιακά συμφέροντα και να κάνει χάρες σε τοπικούς επιχειρηματίες.

Ο Μενέντεζ μίλησε στο δικαστήριο μόνο όταν ο κάθε κατηγορούμενος σηκώθηκε για να αναγνωρίσει ότι κατανόησε τις κατηγορίες εναντίον του. Ένας δικηγόρος κατέθεσε τη δήλως μη ενοχής του Μενέντεζ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας μετά την απαγγελία κατηγοριών.

Ο γερουσιαστής διατάχθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων και πρέπει να παραδώσει όλα τα προσωπικά του διαβατήρια, αλλά θα του επιτραπεί να κρατήσει ένα επίσημο διαβατήριο που θα του επιτρέπει να ταξιδεύει εκτός των ΗΠΑ για κυβερνητικές υποθέσεις. Ο δικαστής διέταξε να μην έχει καμία επαφή με τους συγκατηγορούμενους του, εκτός από τη σύζυγό του.

Δεν μπορεί επίσης να έχει επαφή με υπαλλήλους της Γερουσίας που γνωρίζουν τα γεγονότα της υπόθεσης εκτός της παρουσίας δικηγόρων.

Μπομπ Μενέντεζ