Κόσμος|27.09.2023 19:41

Πομπέο: Ελπίζω ο Ερντογάν να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου - Η Τουρκία έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Newsroom

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στο Ρόμπερτ Μενέντες είναι πολύ σοβαρές, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το Athens Mediterranean Investment Forum.

Πρόσθεσε ότι η ποινική διαδικασία έχει ξεκινήσει και θα ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί. Είναι απογοητευτικό είπε για όλους εμάς «που εκτιμούμε τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους έντιμα».

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Απαντώντας σε ερώτηση, αν περιμένει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πομπέο είπε ότι το ελπίζει και ότι αυτή ήταν η προσδοκία όταν ο ίδιος ήταν στην κυβέρνηση.

«Και συνεχίζουμε να έχουμε αυτήν την προσδοκία, υπέρ του διαλόγου όχι της αντιπαράθεσης. Όταν άλλωστε η αντιπαράθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, είχαμε πει ρητά ότι ήταν απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, είπε, επανεξελέγη και η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Τράπεζας όσο και με τα συναλλαγματικά αποθέματά της.

«Ελπίζω να τα καταφέρει και να γίνει ένας αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή, όπως και ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Έχει τις δυνατότητες να το κάνει, αλλά ο Ερντογάν πρέπει να κατευθύνει τη χώρα σε αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΗΠΑΜάικλ ΠομπέοΡόμπερτ Μενέντεζ