Κόσμος|29.09.2023 16:25

Σοκ και οργή στην Ινδία: Βίντεο δείχνει ανήλικη να περπατά με αίματα στους δρόμους ενώ την είχαν βιάσει και να αναζητά βοήθεια

Newsroom

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει ένα ανήλικο κορίτσι να περπατάει στο δρόμο αιμορραγώντας και να ζητά βοήθεια, αφού μόλις το είχαν βιάσει.

Η αστυνομία δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το κορίτσι, το οποίο περπατούσε στην πόλη Ujjain για περισσότερες από δύο ώρες, έλαβε τελικά βοήθεια.

Ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι η ιατρική εξέταση έδειξε ότι το κορίτσι βιάστηκε. Δύο άνδρες συνελήφθησαν αφού η αστυνομία εξέτασε το υλικό που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας και άλλοι τέσσερις κρατούνται, αναφέρει το BBC

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι είναι 15 ετών, ενώ άλλες αναφορές έλεγαν πως είναι 12.

Ο επιθεωρητής που ανέλαβε την υπόθεση του βιασμού του κοριτσιού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI την Πέμπτη ότι το κορίτσι ήταν «ασυνάρτητο και δεν μπορούσε αρχικά να δώσει λεπτομέρειες για το πού βρισκόταν».

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και πολιτικούς.

Η αστυνομία δηλώνει ότι εξετάζει άλλα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της περιοχής για να εντοπίσει τη διαδρομή που περπάτησε το κορίτσι πριν ζητήσει βοήθεια.

Η ανήλικη είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την πόλη Satna - περισσότερο από 700 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρέθηκε - την Κυριακή.

«Δεν μπορούσε να μιλήσει»

Τη βοήθησε ο Rahul Sharma, ένας ινδουιστής ιερέας. «Δεν μπορούσε να μιλήσει. Τα μάτια της ήταν πρησμένα», περιέγραψε ο ίδιος. «Στη συνέχεια ρώτησα τι είχε συμβεί, αλλά μιλούσε σε μια γλώσσα που δεν καταλάβαινα- της έδωσα επίσης ένα στυλό και ένα χαρτί, αλλά δεν μπορούσε να γράψει κάτι», δήλωσε στην εφημερίδα The Hindu.

Είπε ότι της έδωσε μερικά ρούχα και κάλεσε την αστυνομία, η οποία την μετέφερε στο νοσοκομείο. Το παιδί χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στην πολιτεία καταδίκασαν το περιστατικό και επέκριναν το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP) για την ασφάλεια των γυναικών. Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας τόνισε με τη σειρά του πως οι κατηγορούμενοι θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Ινδίαπαιδίβιασμόςειδήσεις τώρα