Κόσμος|03.10.2023 15:43

Σκληρή αντίδραση Ερντογάν προς στη Δύση: «Εκδώστε τους τρομοκράτες, όχι συλλυπητήρια»

Μαρία Ζαχαράκη

Κατά της Δύσης στράφηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για να την κατηγορήσει για «κροκοδείλια δάκρυα» στο ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα την περασμένη Κυριακή.

Μιλώντας στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της σχολής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάπτυστη από κάθε άποψη επίθεση και με την τρομοκρατική οργάνωση που την επιχείρησε. Αν οι εγκληματίες αυτοί δεν είχαν εξουδετερωθεί και είχαν διαφύγει με κάποιο τρόπο στο εξωτερικό, θα ήταν σήμερα αιτούντες πολιτικό άσυλο.

Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα από τους φίλους μας, που μοιράζονται τον πόνο μας, εκτός από τις καταδίκες τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι δηλώσεις παρηγοριάς και καταδίκης της τρομοκρατίας δεν θα επουλώσουν τις πληγές μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την υποστήριξη των αξιότιμων προσκεκλημένων μας εδώ, αυτή η δικαιολογημένη προσδοκία μας θα εκπληρωθεί σύντομα.

Ως έθνος που έχει θυσιάσει χιλιάδες γιους και κόρες στην τρομοκρατία, δεν μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε την ανεκτική στάση που επιδεικνύεται στους αιμοσταγείς εγκληματίες, παρά τους φακέλους των αποδεικτικών στοιχείων, που τους έχουμε παραδώσει.

Εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν όρια όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια, εφαρμόζουν κατάφωρα δύο μέτρα και δύο σταθμά με το να επικρίνουν τον δικό μας νόμιμο αγώνα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύοντας ένα δριμύ κατηγορώ εμμέσως στις ΗΠΑ.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που μάχεται ενάντια στις πιο αιματηρές τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου. Η απροκάλυπτη υποστήριξη που παρέχεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη βόρεια Συρία είναι το πιο από παράδειγμα», είπε με νόημα, προσθέτοντας ότι «οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν τελικά να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Πρόκειται για μια άθλια, βάναυση, δολοφονική επίθεση από κάθε άποψη».

ειδήσεις τώραΤουρκίαεπίθεσηΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν