Κόσμος|05.10.2023 23:50

Μπομπ Μενέντεζ: Πώς το τροχαίο της συζύγου του το 2018 συνέβαλε στην αποκάλυψη της υπόθεσης δωροδοκίας - Παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Newsroom

Από ένα τροχαίο δυστύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί η σύζυγος του Μπομπ Μενέντεζ το 2018 φέρεται να ξεκίνησε να ξετυλίγεται υπόθεση δωροδοκίας στην οποία εμπλέκεται ο Γερουσιαστής. 

Η Ναντίν Αρσλανιάν Μενέντεζ είχε παρασύρει και σκοτώσει το 2018 ένα πεζό, τραυματίζοντας τον σοβαρά στο κεφάλι. Η αστυνομία ανέκρινε τη Μενέντεζ και, σύμφωνα με την έκθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έφταιγε για το δυστύχημα. Αφέθηκε ελεύθερη και της επετράπητε να εγκαταλείψει τον τόπο του δυστυχήματος.

Πώς σχετίζεται το τροχαίο με την υπόθεση δωροδοκίας

Ένα μήνα μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που άσκησε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, η σύζυγος Μενέντεζ  έγραφε στον Αιγυπτιώτη Αμερικανό επιχειρηματία Wael Hana, πως δεν είχε πλέον αυτοκίνητο.

Στο κατηγορητήριο υπάρχει ο ισχυρισμός ότι δύο από τους συγκατηγορούμενους στην υπόθεση δωροδοκίας του Μενέντεζ, ο Wael Hana και ο Jose Uribe, «πρότειναν στην Ναντίν Αρσλανιάν Μενέντεζ και στη συνέχεια τη βοήθησαν να αγοράσει μια νέα Mercedes-Benz Cabrio αξίας άνω των 60.000 δολαρίων»

Το αντάλλαγμα θα ήταν η παρέμβαση του γερουσιαστή σε ποινική δίωξη της πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ εναντίον ενός από τους συνεργάτες του Uribe, και σε μια σχετική ποινική έρευνα της πολιτείας που αφορούσε έναν από τους υπαλλήλους του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γερουσιαστής Μενέντεζ συμφώνησε να παρέμβει στις ποινικές υποθέσεις στο Νιου Τζέρσεϊ.

διαφθοράειδήσεις τώραΡόμπερτ ΜενέντεζΗΠΑ