Κόσμος|06.10.2023 17:58

Τι συμβαίνει με την επιδρομή κοριών στη Γαλλία; Δεν υπάρχει επιδημία, λέει η κυβέρνηση, αλλά επιστρατεύει εκπαιδευμένους σκύλους

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι για την έξαρση των κοριών.Την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμόν Μπον, ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να πραγματοποιούν ελέγχους σε τρένα και συρμούς του μετρό. 

«Όταν υπάρχει πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, δεν το αρνούμαστε. Δεν υπάρχει καμία επιδημία κοριών στα μέσα μαζικής μεταφοράς», κά μέσα μεταφοράς»,ξεκαθάρισε ο  Κλεμόν Μπον. 

Βίντεο που δείχνουν κοριούς να περιφέρονται στο μετρό και το τρένο έχουν προκαλέσει κύμα πανικού και επίμονες εκκλήσεις στην κυβέρνηση να λάβει μέτρα.

Την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών συμμετείχε σε σύσκεψη με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα ΜΜΜ κατά την οποία τις ενημέρωσε για τα μέτρα που μπορούν να λάβουν. 

Κρούσματα και στη νότια Γαλλία

Την ίδια ώρα κρούσματα πάντως διαπιστώθηκαν στο νότο της Γαλλίας. Σε ένα σχολείο σήμανε δύο φορές συναγερμός για κρούσματα μέσα σε ένα μήνα μετά και η διεύθυνση αναγκάστηκε να μεταφέρει ορισμένα τμήματα για μάθημα στο δημαρχείο. Στο βορρά μία πτέρυγα νοσοκομείου υποχρεώθηκε να μετακομίσει για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα. Προς το παρόν, θεωρείται ότι είναι λίγα τα κρούσματα σε σύγκριση με την υστερία που έχει δημιουργηθεί.Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Γαλλίας συνέστησε στους πολίτες να ελέγχουν τα κρεβάτια του ξενοδοχείου τους και να είναι προσεκτικοί όταν βάζουν μεταχειρισμένα έπιπλα ή στρώματα στα σπίτια τους.

Τα τσιμπήματα κοριών αφήνουν κόκκινες περιοχές, φουσκάλες ή μεγάλα εξανθήματα στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό ή αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, συχνά προκαλούν ψυχολογική δυσφορία, προβλήματα ύπνου, άγχος και κατάθλιψη.

Τα έντομα αυτά, τα οποία σε μεγάλο βαθμό εξαφανίστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1950, έχουν κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή τους τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της πυκνής δόμησης και της αύξησης των διεθνών ταξιδιών.

Γαλλίαειδήσεις τώραΜΜΜκοριοί