Κόσμος|07.10.2023 20:20

«Αιματοβαμμένο μήνυμα της Χαμάς με αποδέκτες Ισραήλ, Δύση και Σαουδική Αραβία» - Η ανάλυση του Σωτήρη Δανέζη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Newsroom

«Ως αιματηρό μήνυμα προς Ισραήλ, ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία» χαρακτήρισε την αιφνιδιαστική επίθεση του Σαββάτου, η οποία περιελάμβανε αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις και την οποία ξεκίνησε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, ο Σωτήρης Δανέζης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. 

«Πρωτοφανής τρομοκρατική επίθεση»

«Σήμερα άνοιξαν οι πύλες της κόλασης, ο αρχηγός του Ισραηλινού στρατού δεν θα μπορούσε να το πει πιο σωστά. Δυστυχώς, το επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις και οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή, μόνο σοκ για όσα βλέπουμε και βέβαια για όσα θα έρθουν καθώς εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, η διενέργεια χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.

Παρακολουθούμε μια πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση θα λεγε κανείς στο Ισραήλ με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εισβολής ενός ένοπλου όχλου που εκτελεί, λιντσάρει, βιαιοπραγεί αδιακρίτως. Βλέπουμε εικόνες ασύλληπτης βίας με απαγωγές αμάχων. Με γυναίκες και ηλικιωμένους ομήρους. Το Twitter κατακλύζεται με βίντεο που δείχνουν σκύλευση νεκρών, θυμίζουν την καμπάνια των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αυτά τα βίντεο. Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εικόνες πρόκειται για το αποκορύφωμα της φρίκης και της βαρβαρότητας. 

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στο liveblog του ethnos.gr

Και εδώ νομίζω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ότι και να πιστεύει κανείς για τον αγώνα των Παλαιστινίων και τα δεινά που έχει υποστεί ο λαός των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες δεν μπορεί να δικαιολογεί αυτές τις αγριότητες της Χαμάς. Πολλοί ένοπλοι φαίνεται ότι δεν εισέβαλαν στο Ισραήλ για να δώσουν μάχη. Στόχος τους ήταν η εκτέλεση Ισραηλινών και η απαγωγή αμάχων. Ο κύκλος  του αίματος που ανοίγει σήμερα φέρνει μόνο σκοτάδι, καταστροφή και θάνατο. Το Ισραήλ θα ισοπεδώσει τη Γάζα και αυτή είναι δυστυχώς μια αναμενόμενη εξέλιξη» ανέφερε ο κ. Δανέζης.

«Φιάσκο» των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ

Επιπλέον, η προσπάθεια του Ισραηλινού στρατού να απομακρύνει τους εισβολείς από τα Νότια της χώρας ενδεχομένως να εξελιχθεί σε ανταρτοπόλεμο μέσα σε κατοικημένες περιοχές με ότι και να σημαίνει αυτό για τις ζωές των αμάχων.

Πρόκειται και για πρωτοφανές «φιάσκο» των μυστικών υπηρεσιών και ασφαλείας. Είναι η πλήρης αποτυχία του δικτύου πληροφοριοδοτών και του φράκτη υψηλής τεχνολογίας και όλων των μέτρων ασφαλείας, είπε ο Σωτήρης Δανέζης.

Αποτυχία της πολιτικής στο Μεσανατολικό - Το μήνυμα της Χαμάς

«Και εδώ βλέπουμε την πολυετή κολοσσιαία αποτυχία της πολιτικής να δώσει λύση σε αυτό το ακανθώδες ζήτημά σε μια περιοχή που η οργή, το μίσος και η απελπισία βράζει στο αίμα των Παλαιστινίων. Η Γάζα βρίσκεται σε μια ασφυκτική πολιορκία για πάνω από 16χρόνια. Σε μια στενή λωρίδα γης, σε μια έκταση όσο η Νάξος ζουν ο ένας πάνω στον άλλο 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν κάποια έκρηξη.

Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ή κλιμάκωση. Εδώ βλέπουμε κάτι πολύ διαφορετικό. Ένα ξεκάθαρο βαμμένο στο αίμα μήνυμα της Χαμάς όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και σε ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία που κάνουν προσπάθειες προσέγγισης. Τα σημερινά γεγονότα προειδοποιούν όλους τους εμπλεκόμενους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόοδος στο Παλαιστινιακό αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε βρεθεί χώρος για τη Χαμάς και στο παρασκήνιο το Ιράν. Κάτι που αν δεν σταματήσουν τα όπλα φαντάζει σχεδόν αδιανόητο», κατέληξε.

ΙσραήλΜέση ΑνατολήΧαμάςειδήσεις τώρα