Aποκαλυπτικό δημοσίευμα: Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ 10 ημέρες πριν την επίθεση - Διαψεύδει ο Νετανιάχου
NewsroomΟ επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ 10 ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αδιαφόρησε, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet).
Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αμπάς Κάμελ ενημέρωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι κάτι «ασυνήθιστο» και «τρομερό» προετοιμάζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, ο Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή, προς έκπληξη του επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών, υπογραμμίζει το Ynet.
Επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές, το Ynet μεταδίδει πως ο Νετανιάχου απάντησε στον Κάμελ πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν επικεντρώσει στην παρούσα φάση τις επιχειρήσεις τους στην καταπολέμηση εξτρεμιστικών πυρήνων στη Δυτική Όχθη που θεωρούνται υπεύθυνοι για πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο ισραηλινό έδαφος. Παράλληλα, ισραηλινοί στρατηγοί διαβεβαίνωναν πως η κατάσταση γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είναι «υπό πλήρη έλεγχο».
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.
- Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την Κρήτη
- Μικρό διάλειμμα πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα χτυπήσει - Πρόγνωση Μαρουσάκη
- Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποια άρθρα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου
- Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»