Κόσμος|10.10.2023 11:26

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει τη συμφωνία Ψευδοκράτους - ΟΗΕ για την κατασκευή του δρόμου Yigitler - Πύλας

Newsroom

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ψευδοκράτους και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για την κατασκευή του δρόμου Yigitler - Πύλας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για την κατασκευή του δρόμου Yigitler - Πύλας. Υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΤΔΒΚ για το θέμα αυτό.

Η κατασκευή του δρόμου Yigitler-Πύλας, ο οποίος είναι ένα ανθρωπιστικό έργο, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και δεκαετίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών της ΤΔΒΚ που ζουν στο μικτό χωριό Πύλα στη νεκρή ζώνη στην πατρίδα τους. Η συμφωνία για την κατασκευή του δρόμου αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της εποικοδομητικής στάσης που επιδεικνύει πάντα η πλευρά της ΤΔΒΚ. Αυτή η προσέγγιση της ΤΔΒΚ είναι επίσης ενδεικτική της συμβολής της τουρκικής πλευράς στην επιτυχία του μοναδικού ρεαλιστικού μοντέλου λύσης που βασίζεται στη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί.

Όπως έχουν τονίσει οι αρχές της ΤΔΒΚ, όλα τα έργα που μπορεί να σχεδιαστούν ή να υλοποιηθούν στην περιοχή της Πύλας, καθώς και σε ολόκληρη τη νεκρή ζώνη στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πρέπει να υπόκεινται στην έγκριση των Τουρκοκυπρίων. Η χώρα μας θα συνεχίσει να επιδιώκει το θέμα αυτό σε στενό συντονισμό με την ΤΔΒΚ».

Τουρκίαειδήσεις τώραΨευδοκράτοςΟΗΕΚύπρος