Κόσμος|10.10.2023 19:48

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανατροπή με τη Shani Louk; «Είναι ζωντανή», λέει η μητέρα της - «Βγάλτε τη από τη Γάζα»

Newsroom

Η μητέρα της Shani Louk, μιας 22χρονης Γερμανίδας υπηκόου που πιστεύεται ότι απήχθη από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της μαχητικής οργάνωσης στο Ισραήλ το Σάββατο, δήλωσε την Τρίτη ότι η κόρη της είναι ζωντανή.

Η  tattoo artist, συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova στις πεδιάδες της ερήμου Νεγκέβ κοντά στην Ουρίμ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, το Σάββατο, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στην εκδήλωση. Πιστεύεται ότι την έπιασαν οι μαχητές και την μετέφεραν στους δρόμους στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Η μητέρα της, Ricarda, φοβήθηκε ότι ήταν νεκρή αφού είδε ένα βίντεο που έδειχνε τη Louk αναίσθητη σε ένα αυτοκίνητο μετά την απαγωγή της από μαχητές της Χαμάς. Σε έκκληση που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι στην οικογένεια στάλθηκε ένα βίντεο «στο οποίο έβλεπα καθαρά την κόρη μας αναίσθητη στο αυτοκίνητο με τους Παλαιστίνιους και αυτούς να κάνουν βόλτες στη Λωρίδα της Γάζας».

Σύμφωνα με το BBC ενώ στο βίντεο δεν φαίνεται το πρόσωπο της γυναίκας, η οικογένεια του Louk δήλωσε ότι μπόρεσε να την αναγνωρίσει από τα ράστα μαλλιά και τα τατουάζ της. Στο κλιπ, ζητούσε από οποιονδήποτε να στείλει βοήθεια ή νέα για την κόρη της.

Την Τρίτη, η οικογένεια της Louk ανακοίνωσε ότι είχε αποδείξεις ότι η Louk -που μεγάλωσε στο Ισραήλ- ήταν ζωντανή. Ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Blick ανέφερε ότι η μητέρα της είπε ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο στη Γάζα με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η μητέρα πρόσθεσε ότι η Λουκ είναι σοβαρά τραυματισμένη και ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση βοήθεια και γρήγορη δράση.

Λωρίδα της ΓάζαςΧαμάςειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΠαλαιστίνηΓάζαΙσραήλ