Κόσμος|10.10.2023 22:35

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καρέ-καρέ το σκηνικό φρίκης στο φεστιβάλ - Έπεσαν ρουκέτες την ώρα που αθώοι νέοι διασκέδαζαν

Newsroom

Το Σάββατο, χιλιάδες άνθρωποι έγιναν μάρτυρες μιας σφαγής σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ, όπου μαχητές της Χαμάς σκότωσαν τουλάχιστον 260 ανθρώπους και πήραν αιχμαλώτους πίσω στη Γάζα.

Ειδικότερα, περίπου 3.500 νέοι παρακολούθησαν το μουσικό φεστιβάλ Supernova, το οποίο έγινε ένας από τους πρώτους στόχους των Παλαιστίνιων ενόπλων που παραβίασαν τον συνοριακό φράχτη της Γάζας νωρίς το Σάββατο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχνε τους ενόπλους να κατεβαίνουν με αλεξίπτωτα πλαγιάς στη συγκέντρωση. Άλλοι ήρθαν οδικώς. Δεκάδες μαχητές της Χαμάς άνοιξαν πυρ εναντίον των νεαρών Ισραηλινών που είχαν συγκεντρωθεί για μια βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής για να γιορτάσουν την εβραϊκή γιορτή Σουκότ.

Βίντεο που συγκεντρώθηκαν από ισραηλινούς πρώτους ανταποκριτές και αναρτήθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram δείχνουν ένοπλους άνδρες να βυθίζονται μέσα στο πανικόβλητο πλήθος και να θερίζουν με ριπές αυτόματων πυρών τους διαφεύγοντες. Πολλά θύματα πυροβολήθηκαν στην πλάτη καθώς έτρεχαν.

Ενώ οι ρουκέτες έπεφταν βροχή, είπαν οι παρευρισκόμενοι, μαχητές συνέκλιναν στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ άλλοι περίμεναν κοντά σε καταφύγια, πυροβολώντας ανθρώπους που αναζητούσαν προστασία.

Η επίθεση του Σαββάτου πιστεύεται ότι είναι η χειρότερη σφαγή αμάχων στην ιστορία του Ισραήλ.

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε σε ένα σκονισμένο χωράφι έξω από το κιμπούτς Re'im, περίπου 5,3 χιλιόμετρα από το τείχος που χωρίζει τη Γάζα από το νότιο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι 260 πτώματα είχαν ανασυρθεί από τον χώρο του φεστιβάλ.

Αλλά οι διοργανωτές του φεστιβάλ δήλωσαν ότι βοηθούσαν τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τους συμμετέχοντες που εξακολουθούσαν να αγνοούνται. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς οι ομάδες συνεχίζουν να καθαρίζουν την περιοχή.

ειδήσεις τώραΧαμάςΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΠαλαιστίνηΛωρίδα της Γάζας