Κόσμος|12.10.2023 13:46

Πόλεμος στο Ισραήλ - Μπλίνκεν σε Νετανιάχου: «Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά»

Newsroom

«Είμαστε εδώ δεν πηγαίνουμε πουθενά», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνάντησης τους.

Ο Μπλίνκεν έχει φτάσει στο Ισραήλ για επαφές με την ηγεσία του, αλλά και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς την ώρα που οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην περιοχή.

Νετανιάχου: «Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS»

Κοινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν μετά την συνάντησή του

Ξεκινώντας ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν είχε δίκιο όταν αποκάλεσε αυτό που έκανε η Χαμάς «καθαρό κακό».

Τόνισε ότι τα εγκλήματα της Χαμάς περιλαμβάνουν τη «σφαγή ολόκληρων οικογενειών», το «κάψιμο ζωντανών ανθρώπων» και «αποκεφαλισμούς». Θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται όπως και το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε με θερμά λόγια τις ΗΠΑ για τη στήριξη.

Μπλίνκεν: «H Αμερική στέκεται στο πλευρό σας»

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, σημείωσε ότι μετέβη στο Ισραήλ ως αξιωματούχος των ΗΠΑ αλλά και «ως Εβραίος».

«Μου είναι αδύνατο να κοιτάζω τις φωτογραφίες των οικογενειών που σκοτώθηκαν... και να μην σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά», ανέφερερε και συμπλήρωσε: «Μωρά που σφαγιάστηκαν, σώματα που βεβηλώθηκαν, νέοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί, γυναίκες που βιάστηκαν, γονείς που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους, παιδιά μπροστά στους γονείς τους. Πώς μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό»;

Ο Μπλίνκεν επαίνεσε τη γενναιότητα των Ισραηλινών πολιτών, τονίζοντας πως η Αμερική στέκεται στο πλευρό τους. «Μπορεί να είστε αρκετά δυνατοί από μόνοι σας για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αλλά όσο υπάρχει η Αμερική δεν θα χρειαστεί ποτέ, μα ποτέ να το κάνετε», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως περισσότερα αμερικανικά όπλα είναι καθ' οδόν για το Ισραήλ.

«Ξέρουμε ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τους Παλαιστίνιους», ανέφερε και συμπλήρωσε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Το πως θα γίνει αύτο έχει σημασία» πρόσθεσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως τουλάχιστον 25 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί από τη Χαμάς.

Λωρίδα της ΓάζαςΜπένιαμιν ΝετανιάχουΑντονι ΜπλίνκενΠόλεμος στο ΙσραήλΧαμάςΧεζμπολάχειδήσεις τώραΙσραήλΠαλαιστίνη