Κόσμος|13.10.2023 18:45

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η μεγάλη φυγή από τη Γάζα -Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν όπως – όπως τις εστίες τους

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άρχισαν να εγκαταλείπουν τις πόλεις τους και να μετακινούνται προς τα νότια μετά την εντολή εκκένωσης σχεδόν του μισού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας (2,3 εκατ.), που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός νωρίς σήμερα το πρωί.

Πάνω από 420.000 εκτοπισμένοι

Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 423.000 άνθρωποι είχαν ήδη εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, ανέφερε ο ΟΗΕ, με περίπου το 60% αυτού του αριθμού να αναζητά καταφύγιο από τους καταστροφικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σχολεία που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ και άλλα επίσημα κτίρια.

Κάποιοι στοιβάχτηκαν σε αυτοκίνητα και φορτηγά και άλλοι περπατούσαν μέχρι το καθορισμένο όριο του ποταμού Γάζα, ακόμη και αν δεν είχαν ιδέα πού να πάνε ή πού θα κοιμηθούν οι οικογένειές τους απόψε. Οι αεροπορικές επιδρομές συνέχισαν να σφυροκοπούν τον μικροσκοπικό θύλακα και η Ράφα - το πολιτικό πέρασμα προς την Αίγυπτο - παραμένει κλειστό.

Ερυθρός Σταυρός: Η επίθεση της Χαμάς, δεν δικαιολογεί την καταστροφή της Γάζας

Η φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ δεν δικαιολογεί την καταστροφή της Γάζας, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις των οποίων το Ισραήλ ήταν θύμα το περασμένο Σαββατοκύριακο» αλλά «οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν σε ανταπόδοση να δικαιολογήσουν την απεριόριστη καταστροφή της Γάζας», ανακοίνωσε η ΔΕΕΣ, την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζει πιθανή επίθεση στο έδαφος αυτό, αντιδρώντας έτσι στην αιματηρή επίθεση της Χαμάς.

ειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΧαμάςΠαλαιστίνη