Brexit: Νέα αναβολή ταυτόχρονα με ευρωεκλογές σχεδιάζει η Τερέζα Μέι
NewsroomΗ πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι ενδέχεται να μην υποβάλει, για τρίτη φορά, τη Συμφωνία Αποχώρησης προς ψήφιση από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, αν δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη των βουλευτών ώστε να την εγκρίνουν.
Η συμφωνία έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τους βουλευτές αλλά η Μέι αναμενόταν ότι θα προσπαθούσε να τους πείσει ξανά, την επόμενη εβδομάδα.
Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στη Μέι την αναβολή που ζητούσε ώστε να προσπαθήσει να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.
«Αν φανεί ότι δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη για να φέρουμε ξανά τη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα ή αν η Βουλή την απορρίψει ξανά, μπορούμε να ζητήσουμε (σ.σ. από την ΕΕ) μια νέα παράταση πριν από τις 12 Απριλίου – αυτό αυτό σημαίνει τη διεξαγωγή εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» αναφέρει σε επιστολή της που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν δημοσιογράφο του BBC.
- Επανεμφάνιση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα
- «Αυξήθηκαν τόσο πολύ τα ζώα στη Κρήτη που έγιναν πιο πολλά από τις μύγες» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σοκαριστικό βίντεο από Ελβετία: Τελεφερίκ έπεσε σε χιονοδρομικό κέντρο - Ένας νεκρός
- Χίτλερ εναντίον Ζελένσκι: Η viral εκλογική αναμέτρηση σε μια μικρή γαλλική επαρχία - «Εντελώς τρελό»