Κόσμος|13.10.2023 22:41

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος του Reuters που σκοτώθηκε στον Λίβανο - Η τελευταία του ανάρτηση

Newsroom

Ο Issam Abdullah δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters σκοτώθηκε από όλμο του Ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις στα σύνορα με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν πιθανότατα μέσα στο αυτοκίνητο που βομβαρδίστηκε από τον όλμο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν κόσμο να έχει σπεύσει στο σημείο για να βοηθήσει τους τραυματίες δημοσιογράφους ενώ στο βάθος το αυτοκίνητο έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο Ali Hashem από την πλευρά του Λιβάνου στα σύνορα με το Ισραήλ αναφέρει: «Η ομάδα μας χωρίστηκε από αυτή την ομάδα. Πήγαν σε ένα σημείο με θέα το τοπίο. Ήταν συνάδελφοι από το Al Jazeera, από το Reuters, από το AFP. Φαίνεται ότι ένα βλήμα από τανκ τους χτύπησε άμεσα. Ήταν φρικτό. Η ομάδα ήταν καθαρή, όλοι φορούσαν κράνη και μπουφάν ασφαλείας με την ένδειξη “Press”. Βρίσκονταν σε ανοιχτό χώρο. Ήταν σε ένα λόφο, ήταν ανοιχτό για να το βλέπουν όλοι. Δύο από τους συναδέλφους μας βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένας άλλος συνάδελφος, ένας πολύ καλός φίλος έχασε τη ζωή του».

Το Reuters επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε «με βαθιά λύπη μαθαίνουμε ότι ο εικονολήπτης μας, σκοτώθηκε. Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις Αρχές της περιοχής και είμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των συναδέλφων του Ιssam», ανέφερε το πρακτορείο στην ανακοίνωσή του.

Η τελευταία του ανάρτηση

Ο Issam ήταν μέλος ενός συνεργείου του Reuters στα νότια του Λιβάνου, όπου από εκεί μετέδιδε ζωντανή εικόνα από τα πεδία μάχης. Ήταν ιδιαίτερα ενεργός στους λογαριασμούς του στα social media όπου είναι γεμάτα με μεταδόσεις του και ρεπορτάζ του από την εμπόλεμη ζώνη.

Η τελευταία του ανάρτηση

Στις τελευταίες του αναρτήσεις, ανέβασε ένα βίντεο από το πεδίο της μάχης στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο στο X (πρώην Twitter) ενώ στο Instagram ανέβασε σε story μια selfie του, ντυμένος με κράνος και αλεξίσφαιρο.

ΧαμάςReutersΛωρίδα της Γάζαςδημοσιογράφοςειδήσεις τώραΙσραήλΓάζαΠόλεμος στο Ισραήλ