Κόσμος|14.10.2023 12:57

Χαμός στο Χάρβαρντ: Φοιτητές κατηγορούν το Ισραήλ για την έκρηξη βίας - Επιχειρηματίες θέλουν τα στοιχεία τους για να μην τους προσλάβουν

Newsroom

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσαν φοιτητικές οργανώσεις του Πανεπιστήμιου Χάρβάντ με την οποία κατηγορούν το Ισραήλ για την έκρηξη βίας που είναι σε εξέλιξη.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Άινταν Οφερ και η σύζυγός του, Μπάτια, παραιτήθηκαν από το εκτελεστικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της διοίκησης στην υπόθεση.

«Δυστυχώς, η πίστη μας στην ηγεσία του Πανεπιστημίου έχει διαρραγεί και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Χάρβαρντ και τις επιτροπές του», ανέφερε το ζευγάρι σε δήλωσή του στο CNN.

Ο Ισραηλινός που βρίσκεται στην 80η θέση στη λίστα του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους, διαθέτει περιουσία που αγγίζει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιχειρηματίες θέλουν τα στοιχεία τους

Σύμφωνα με τον Guardian που δημοσίευσε την επιστολή των φοιτητών, αρκετοί Αμερικανοί επιχειρηματίες επικοινώνησαν με την εφημερίδα, ζητώντας να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοιτητών που ανήκουν στους συλλόγους που υπογράφουν την επιστολή, ώστε να ξέρουν οι μελλοντικοί εργοδότες τους τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ένας από αυτούς τους επιχειρηματίες είναι ο Μπιλ Άκμαν, CEO της Pershing Square, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ότι όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες τρομοκρατών πρέπει να το κάνουν ανοιχτά και να μην κρύβονται πίσω από έναν μεγάλο οργανισμό.

Αντίστοιχα, ο Τζόναθαν Νίμαν, CEO της αλυσίδας εστιατορίων Sweetgreen, ζήτησε επίσης να αποκαλυφθούν τα ονόματα των φοιτητών πίσω από την επιστολή. «Θα ήθελα να τα γνωρίζω ώστε να μην προσλάβω ποτέ αυτά τα άτομα», έγραψε στο Χ o επιχειρηματίας.

πανεπιστήμιο ΧάρβαρντΛωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΙσραήλΧαμάς