Κόσμος|14.10.2023 21:37

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πιθανότατα οι ισραηλινές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Γάζα για κάποιο χρονικό διάστημα, εκτιμά πρώην διοικητής

Newsroom

Το Ισραήλ προετοιμάζεται πιθανότατα για την παραμονή του στρατού του στη Γάζα για «μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε πρώην διοικητής του στρατού.

Ο υποστράτηγος Ρούπερτ Τζόουνς δήλωσε στο Sky News ότι δεν μπορεί να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την εισβολή που σχεδιάζουν οι IDF, αλλά «κανείς δεν πρέπει να υποτιμά» το πόσο σκληρή θα είναι η επιχείρηση. «Όλα είναι αργά και επίπονα. Είναι τρομακτικό για τους στρατιώτες και των δύο πλευρώ και, φυσικά, για τους πολίτες», δήλωσε στο βρετανικό μέσο.

«Βάναυσο εγχείρημα»

Όπως σημείωσε ο υποστράτηγος Τζόουνς, η χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι ένα «βάναυσο εγχείρημα» για το οποίο ο ισραηλινός στρατός είναι πολύ προσεκτικά προετοιμασμένος. «η χερσαία εισβολή θα τους εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες». Ωστόσο, όπως τονίζει ο ίδιος, οι μάχες εντός του αστικού ιστού, και ειδικά στην πυκνοκατοικημένη Γάζα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα βάναυσες. «Αυτός είναι ο λόγος που οι Ισραηλινοί ενθαρρύνουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό να απομακρυνθεί», υπογραμμίζει ο Τζόουνς.

Όσο κι αν το Ισραήλ επιτρέπει στους άμαχους να απομακρυνθούν, όμως, όπως λέει, θα υπάρξουν απώλειες μεταξύ αμάχων «πιθανώς σε αρκετά σημαντικό αριθμό».

ειδήσεις τώραΙσραήλΠόλεμος στο ΙσραήλΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΠαλαιστίνη