Κόσμος|16.10.2023 14:17

Εκπρόσωπος ΑΚΡ: Συγκαλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα όσοι καταστέλλουν διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη στη Δύση

Μαρία Ζαχαράκη

Επίθεση και στη Δύση εξαπολύει τώρα η Άγκυρα, προκειμένου να στηρίξει τους Παλαιστινίους. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σε δήλωσή του στο Twitter υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτη η καταστολή διαδηλώσεων υπέρ Παλαιστινίων και η ποινικοποίηση της υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό.

«Είναι απαράδεκτο για τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να καταστέλλουν διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης και να ποινικοποιούν την υποστήριξη προς τον παλαιστινιακό λαό. Οι ενέργειες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του λαού της Γάζας είναι ενάντια σε όλες τις ανθρωπιστικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Η αντίδραση των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ως προς αυτό είναι σωστή.

Όσοι δεν βγάζουν άχνα όταν ο λαός της Γάζας βομβαρδίζεται επί μέρες και του κόβουν το νερό, είναι ένοχοι στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης. Αυτό που κάνουν όσοι προσπαθούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο όνομα της συνείδησης και της επιβίωσης της ανθρωπότητας είναι φασισμός.

Η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης σε πλατείες και πανεπιστήμια σε πολλές δυτικές χώρες είναι μια προσπάθεια κάποιων να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα. Αυτοί που προσεγγίζουν ακόμα και τους θανάτους παιδιών με επιλεκτική δικαιοσύνη δεν έχουν τίποτα να πουν για δικαιοσύνη».

ΆγκυραΤουρκίαΠαλαιστίνιοιΟμέρ Τσελίκειδήσεις τώρα