Κόσμος|16.10.2023 21:48

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης

Newsroom

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με αναφορές βελγικών μέσων ενημέρωσης.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και τα δύο θύματα φορούσαν σουηδικές ποδοσφαιρικές φανέλες, ενόψει του προκριματικού αγώνα της Σουηδίας απέναντι στο Βέλγιο για το Euro που λαμβάνει χώρα απόψε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ολλανδόφωνη  Het Laatste, που εδρεύει στην Αμβέρσα, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα κοντά στο Saincteletteplein, δηλαδή αρκετά κοντά στο γήπεδο, όπου διεξάγεται ο αγώνας.  Σύμφωαν με το ίδιο μέσο, κανένας ύποπτος δεν έχει ακόμη συλληφθεί, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο.

Σε βίντεο που διακινείται μέσω Twitter, ακούγονται πολλαπλοί πυροβολισμοί, ενώ αναφέρεται ότι ο δράστης φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ», δηλαδή ο «Θεός είναι Μεγάλος». Σε άλλο ακόμα πιο σκληρό βίντεο, ο δράστης φαίνεται να εκτελεί από απόσταση αναπνοής ένα θύμα και στη συνέχεια του ρίχνει και την χαριστική βολή.

Ομολόγησε τις εκτελέσεις στο Facebook

Ο δράστης φέρεται να έχει ομολογήσει τις δολοφονίες στο facebook στο «όνομα του Αλλάχ» και ζητάει συγχώρεση από όσους πλήγωσε ενώ λέει πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τους «μουσουλμάνους αδερφούς».

νεκροίειδήσεις τώραΒρυξέλλεςπυροβολισμοί